avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... LOC DE MUNCA ,CONDITII DEOSEBITE
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

LOC DE MUNCA ,CONDITII DEOSEBITE

Lucrez la o societate ,intr-o sectie de turnatorie fonta,in care in perioda 2001-2008
am fost incadrat in loc de munca cu conditii deosebite,iar in 2009 societatea s-a relocat si incepand din acel an pana in prezent ,societatea nu a mai acordat condi-
tii deosebite ,desi conditiile nu s-au modificat,adica fum ,praf si alte noxe.
Angajatorul poate fi obligat sa acorde retroactiv conditii deosebite,sau de acum inainte.De mentionat ca pe fluturasi de salarii sunt trecute conditii deosebite ,cu sporuri 17%sau 14% in perioda 2009-2014,inteleg ca angajatorul in acest caz nu a notificat ITM,conf.HG 246/2007.
Ce se poate face in acest caz? Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 19:52, 28 Ianuarie 2015
Initial spuneti ca ati fost incadrat in conditii deosebite in perioada 2001-2008. Daca ati fost incadrat cu documente in regula (intocmite/ avizate de catre ITM cu respectarea HG nr. 261/ 2001 cu modificarile si completarile ulterioare) beneficiati de grupa de munca pentru aceasta perioada, mentiune care ar trebui sa se regaseasca in carnetul dvs. de munca. Daca nu se regaseste nicio mentiune in sensul mentionat mai sus, puteti solicita adeverinta de la angajator, intocmita cu respectarea anexei nr.14 la HG nr. 257/ 2011.
Daca nu s-au intocmit anual, documentele mentionate in legislatie si nu s-a obtinut anual avizul ITM, respectiv nu s-a intocmit anual, un document intern in care sa se faca nominalizarea persoanelor beneficiare, nu puteti beneficia de conditii deosebite.
Daca pe fluturasi apar in perioada 2009- 2014 sporuri pentru conditii deosebite, reiese ca in urma unor negocieri sindicat/ reprezentanti lucratori - angajator, s-a convenit acordarea de sporuri, fara a se mai beneficia de grupa de munca. Va puteti interesa la sindicat si lamuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de munca ,conditii deosebite nelumihai nelumihai Lucrez la o societate ,intr-o turnatorie fonta,in care perioada 2001-2008,asi inm fost incadrat in loc de munca cu conditii deosebite. IN ANUL 2009 societatea ... (vezi toată discuția)
Grupe de muncă Delicostea Delicostea Bună ziua. Salariații care isi desfășoară activitatea,in totalitate in sectoarele de sanatate HIV/SIDA si au avut ( in continuare nu se stie cat le v-or ... (vezi toată discuția)
Legea pensiilor jenicafatfrumos jenicafatfrumos ce facem dupa 2001 ,daca pentru perioada pina in 2001 am lucrat intr-un sector care a fost recunoscut ca fiind de grad I(recunoscut in instant) si dupa acest ... (vezi toată discuția)