avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Grupe de muncă
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Grupe de muncă

Bună ziua.
Salariații care isi desfășoară activitatea,in totalitate in sectoarele de sanatate HIV/SIDA si au avut ( in continuare nu se stie cat le v-or mai acorda conducerea spitalului) spor de conditii deosebit de periculoase intre 50 si 75 la sută, au șanse să fie incadrati la o grupa de muncă?
Dacă da, care este calea pentru rezolvare?
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:26, 13 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sporul de care amintiti nu are legatura cu grupele de munca.
Pentru a beneficia de grupa de munca - conditii deosebite, firma trebuia sa intocmeasca documente, sa primeasca avizul ITM pentru locuri de munca incadrate in grupa de munca si sa nominalizeze persoanele beneficiare de grupa de munca pe locurile incadrate in grupa de munca, avizate de ITM.
Aceste documente se intocmesc anual - HG nr. 261/ 2001 modificata si completata anual (ultima HG nr, 1173/ 2014) si ulterior (in vigoare) HG nr. 1014/ 2015, O conditie era ca sa fi beneficiat anterior de grupa de munca.
Pentru a beneficia de conditii speciale de munca, firma si locurile de munca trebuie sa fie nominalizate in anexele 2 si 3 la Legea pensiilor publice nr. 263/ 2010 cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv sa se intocmeasca documentatii, sa se primeasca avize de la Inspectia muncii, sa se nominalizeze anual, lucratorii, de catre angaajtor cu respectarea prevederilor HG nr. 924/ 2017. Una din conditii obligatorii este ca sa fi beneficiat anterior de conditii speciale de munca conform prevederilor HG nr. 1025/ 2003 modificata si completata anual (ultima HG nr. 1273/ 2012).
Sporurile de care amintiti se acorda in prezent cu respectarea Regulamentului pentru familia ocupationala "sanatate" aprobat prin HG nr. 153/ 2018 si cuantumul maxim al tuturor sporurilor care se acorda este de 30 % la salariul primit conform prevederilor Legii salarizarii unitare nr. 153/ 2017.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de munca umis umis Personalul din laboratorul din cadrul administratiilor bazinale ,care face analizele la apele menajere, sunt expuse la lucru cu substante toxice si cancerigene ... (vezi toată discuția)
Sunt idm la cfr-sa. desi in ordinul 50/03/1990 spune ca am dreptul ... Chereghi Sorin Chereghi Sorin Sunt IDM la CFR-SA. Desi in Ordinul 50/03/1990 spune ca am dreptul la grupa de munca (grupa 2). Nu am grupa de munca. (vezi toată discuția)
Încadrare grupa de munca -substante citotoxice SpitalM SpitalM Buna ziua, un asistent medical sectia de Hematologie la ce grupa de munca s-ar incadra? Manipuland(dizolvand) cistostatice( substante citotoxice). Noi ne ... (vezi toată discuția)