avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil român cu cetățenie italiană
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil român cu cetățenie italiană

Se da urmatoarea situatie copil de 3 ani, mama copilului este romanca, tatal italian, necasatoriti, au impreuna un copil recunoscut de tata, cu cetatenie italiana. Tatal sufera de tulburari de comportament, Mama nu lucreaza in Italia, e neajutorata, vrea sa fuga in Romania cu copilul. Are tatal dreptul sa ii ia copilul legal? sa o acuze de furt? in Italia mama depinde de tatal copililului financiar, mama a cerut tatalui sa o ajute in cresterea copilului, ca sa poata merge si ea la munca, el refuza. El azi se comporta ok, apoi e violent si ameninta ca o impusca. Am sfatuit-o sa plece, sa vina acasa, dar ii e teama ca ii va lua copilul. Ce putem face in privinta asta? multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 5 Mai 2019
valig1, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:05, 6 Mai 2019
sa ceara sprijin la autoritati, acolo. Tot acolo se va si judeca pt copil.
Nu are cum veni in Romania cu copilul, daca nu are pasaport, iar pt titlu de calatorie are nevoie de acordul tatalu.
Si daca ar avea pasaport si ar veni, ar putea fi acuzata de rapire si tatal poate cere si intoarcerea copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare calatoriei cu minor julius jr julius jr Buna tuturor! Mama romanca, tatal italian minor ce poarta numele tatalui,{binenteles ca in acte apare si numele mamei. Parintii poarta nume diferite nefiind ... (vezi toată discuția)
Mama romanca , tatal italian... Danelu98 Danelu98 Buna ziua , as vrea sa aflu si eu niste informatii despre cum ar putea face mama prietenei mele in legatura cu relatia cu concubinul ei italian. Detaliile ar ... (vezi toată discuția)
Mama romanca, tata italian, necasatoriti. poate veni definitiv cu copilul (11 ani) in romania? Meina Meina Buna ziua. Am o prietena care se confrunta cu urmatoarea situatie: in urma cu aprox. 11 ani a rezultat un copil din relatia ei cu un cetatean italian. copilul ... (vezi toată discuția)