Buna ziua! In cazul in care eu cu sotul meu avem un imobil, dar la construirea si amenajarea lui acesta nu a contribuit financiar, plus ca o perioada de ani nu a avut serviciu, am aflat ulterior ca sotul are o relatie extraconjugala pe care nu o recunoaste. Am cerut sotului divort prin comun acord si vanzarea imobilului, insa acesta nu este de acord. Problema este ca doar el locuieste in casa chiar vine insotit si de femeia cu care alta relatie, eu si fata (majora) fiind plecate, ce pot face astfel incat sa obtin dreptul la casa sau la partajarea acesteia sa obtin cota cea mai mare, si daca dovezi de la extrasuri de cont, plus cele de infidelitate si martorii imi pot aduce un castig de cauza.Mentionez ca sotul are o problema si cu alcoolul ceea ce face convietuirea impreuna imposibila, de aceea doresc vanzarea casei pentru a putea locui linistita cu fata mea.Multumesc, o zi buna!
Buna ziua,
1. Va trebui sa divortati, indiferent ca el este sau nu deacord.
2. Solicitati si partajul prin instanta aratand de ce solicitati o cota mai mare de 50%.
Va sfatuiesc sa va angajati avocat.
Formulati cat mai urgent actiune de divort si partaj. Divortul se va pronunta chiar daca sotul nu este de acord. Daca aveti extrase de cont, facturi si martori aveti toate sansele sa obtineti un procent mai mare de 50% ( depinde si de durata casniciei). Oricum, sunt doua procese dificile, va sfatuiesc sa va angajati un avocat( recomandat sau de pe forum) ca sa nu duceti singura acest razboi.
Formulați acțiune de divorț și partaj, dacă le formulați concomitent se vor disjunge pentru că partajul durează mult.
Contractați serviciile unui avocat, împrejurarea că nu este de acord cu divorțul nu va împiedica desfacerea căsătoriei iar prezumția de contribuție egală poate fi răsturnată, dacă aveți dovezi puteți obține mai mult în urma partajului!
Posibil partaj
Maria20101974
Buna ziua,
Vreau sa divortez pentru motive de infidelitate din partea sotului meu. Sotul hotaraste sa ramana cu casa pe pamant si masina, iar eu cu fetita ... (vezi toată discuția)