Buna ziua. As avea urmatoarea intrebare: in anul 1990, am achizitionat o casa cu teren. Mi s-au transferat 250 mp - teren aferent constructiilor, iar restul (cat avea vanzatorul, adica pana la 1000), trecand la CAP din localitate.
Acum as vrea sa fac uzucapiune - in conditiile in care, inca de la cumparare si pana in prezent, am platit toate taxele si impozitele pe intreaga suprafata (1000 mp), si am stapanit ca un proprietar.
Se poate uzucapa?
Ce uzucapiune s-ar aplica?
Multumesc mult!
In cazul uzucapiunii, cererea de chemare in judecata se promoveaza impotriva proprietarului imobilului.
Acest lucru va fi verificat de instanta cu precadere si in cazul in care nu ati formulat actiunea in contradictoriu cu proprietarul imobilului, actiunea va fi respinsa intrucat a fost facuta impotriva unei persoane fara calitate procesuala.
Prin urmare, stabiliti mai intai cine este proprietarul imobilului si apoi adresati-va instantei de judecata pentru constatarea uzucapiunii.
Vă mulțumesc! Deci practic daca inteleg bine, eu nu am treabă cu statul român, sau fostul CAP. Ci trebuie sa mă îndrept împotriva celui care mi-a vândut, respectiv a moștenitorilor acestuia, care în mod normal erau îndreptățiți să ceară reconstituirea dreptului de proprietate. Am înțeles corect oare? Sau confund lucrurile?
Editat de moderator- nu mai folositi functia de citare in mod inutil/lecturati regulamentul forumului
Cine ar putea cere vreun drept in raport cu acel teren iese din acte. Nu stiu, dar aparent pare ca si proprietarul actual si cel anterior ar putea, in anumite cazuri, cere ceva. Inca odata, nu se poate stabili asa, fara stiudiu de hartii.
E prematur, oricum.
Ati inteles gresit.
Trebuie sa va indreptati impotriva proprietarului terenului.
Prin proprietar se intelege persoana care detine proprietatea terenului in prezent, pentru ca nu puteti chema in judecata pe cineva care nu mai este titularul dreptului de proprietate si prin urmare nu mai poate fi numit proprietar.
Vedeti cine este proprietarul terenului in prezent si impotriva acestuia trebuie sa formulati cererea de chemare in judecata.
Uzucapiune
buna
Detin din 1990 teren + casa - limitele de hotar specificate in act corespund cu realitatea de pe teren. In acte 363 mp, pe teren 549 mp, eroare calcul ... (vezi toată discuția)