avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... coordonator SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

coordonator SSM

pot urma cursurile de coordonator SSM pentru santiere, daca am absovit U.T.P -Facultatea de masini si instalatii miniere-specializarea inginer mecanic si sunt abilitata ca serviciu extern de prevenire si protectie
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:05, 7 Mai 2019
Buna ziua!
Poate va ajuta informatiile de aici
iwww.avocatnet.ro/forum/discu...
Cititi si legislatia specificata in aceasta discutie, poate a suferit modificari intre timp.
( H.G. 300/2006 si ORDIN nr. 242 din 23 martie 2007)
Ultima modificare: Luni, 6 Mai 2019
Ionut.ion, utilizator
Abilitarea ca SEPP nu este conditie impusa de normele in vigoare pentru a urma cursul de coordonator ssm pentru santiere. Poate fi insa o oportunitate.
deci, nu este obligatoriu sa am studii superioare in domeniul constructiilor, eu am o activitate in domeniul SSM de peste 15 ani
Aveti link.ul de mai sus, folosiți.l si cautati legislatia...
Am inteles, la o simplă lectură, ca trebuie sa aveti experienta de minim 5 ani ca arhitect, inginer constructor pentru a putea ocupa acest post.
Sunt aplicabile prevederile HG nr. 300/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare prvind santierele temporare si mobile,
-art. 55 Coordonatorul in materie de securitate si sanatate pe durata elaborarii proiectului lucrarii trebuie sa aiba competenta necesara exercitarii functiei:
a) experienta profesionala de minimum 5 ani in arhitectura, constructii sau conducerea santierelor;
b) formare specifica de coordonator in materie de securitate si sanatate, actualizata la fiecare 3 ani.
-art. 59 Coordonatorul in materie de securitate si sanatate pe durata realizarii lucrarii trebuie sa aiba competenta necesara exercitarii functiei:
a) experienta profesionala in constructii sau in conducerea santierului de minimum 5 ani;
b) formare specifica de coordonator in materie de securitate si sanatate, actualizata la fiecare 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare: 1. sunt angajat al unei firme de consultanta in constructii ... Cristiano07 Cristiano07 Intrebare: 1. Sunt angajat al unei firme de consultanta in constructii in functia de Inginer cu atributii de Inspector SSM pe santier. De curand in Dec 2021, ... (vezi toată discuția)
Coordonare ssm pe santiere mobile raducrisa raducrisa Pentru a incheia un contract de coordonator SSM pe santier, firma trebuie sa fie abilitata? Sau abilitarea este necesara numai pentru activitati de ... (vezi toată discuția)
Actualizare plan propriu ssm campeanvio campeanvio un inspector SSM, (curs 80 ore), are dreptul sa actualizeze un plan propriu SSM al antreprenorului general? (vezi toată discuția)