Pentru a incheia un contract de coordonator SSM pe santier, firma trebuie sa fie abilitata?
Sau abilitarea este necesara numai pentru activitati de responsabili ssm?
ART. 55 din H.G. 300/2006 spune
Coordonatorul în materie de securitate şi sănătate pe durata elaborării proiectului lucrării trebuie sa aibă competenta necesară exercitării funcţiei:
a) experienta profesională de minimum 5 ani în arhitectura, construcţii sau conducerea santierelor;
b) formare specifica de coordonator în materie de securitate şi sănătate, actualizată la fiecare 3 ani.
Multumesc frumos!
Eu ma refer ca firma, ca societate; societatea trebuie sa fie abilitata, sau poate incheia contract pentru coordonator de santier, sa puna la dispozitie prin contract un coordonator de santier, fara sa fie abilitata
Precizati la ce firma va referiti, citez: "... firma trebuie sa fie abilitata ?"
Daca va referiti la un contract incheiat cu un SEPP din care face parte si coordonatorul ssm, firma trebuie abilitata dpvd ssm de catre ITM.
Da, persoana care este coordonator de santier - indeplineste conditiile HG 300/2006, este angajat intr-o firma oarecare, dar pentru ca este abilitat (are diploma de coordonator, actualizata) si este nevoie de el ca si coordonator intrun santier. Societatea poate sa incheie contract de prestari servicii si sa trimita in santier persoana ca si coordonator?
Ssm
Ilhan memet
Buna ziua. In cazul in care eu sunt beneficiarul unei lucrari, si am angajat un constructor sa mi execute lucrarea, angajarea si plata firmei de ssm este in ... (vezi toată discuția)
Coordonator ssm
elenaidana
pot urma cursurile de coordonator SSM pentru santiere, daca am absovit U.T.P -Facultatea de masini si instalatii miniere-specializarea inginer mecanic si sunt ... (vezi toată discuția)