avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Care este limita zgomotului pe care il pot produce la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Care este limita zgomotului pe care il pot produce la bloc?

Am un catelus. Un bichon maltez care in timpul zilei mai scanceste cand plecam toti la munca. Vecinul de sub noi a depus o plangere la politie legat de asta. Am intrebat vecinii de langa si spun ca ei nu-l aud. Intotdeauna venim inainte de 22:00 si plecam dupa 9:00 dimineata deci nu deranjeaza orele de liniste. Care este legea si cum se poate masura acel sunet? Mentionez ca acest vecin, in trecut, tinea chefuri de rasunau pe scara si nu-l deranja nimeni chiar dupa 22:00.
Mentionez ca am destul sunet sa-l -plimb cu patul prin casa insa niciodata nu am dat chefuri si nu am ridicat volumul astfel incat sa deranjez. Marturie imi stau vecinii din laterale care sunt super multumiti cu noi si spun ca nu ii deranjam cu nimic.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:35, 7 Mai 2019
Exista dispozitii in vigoare care prevad limita de zgomot in apartamente in imobile de locuit in comun la valoarea de 30 decibeli
Atat disp L nr 61/1911 republicata cat si asociatia de proprietari prin regulamentul de ordine interioara prevad programul de liniste in condominiu,respectiv între orele 23 -07 şi 14- 16,
Este greu de respectat valoarea de 30 de decibeli,avand in vedere ca atunci cand vorbim normal fiecare voce produce in jur de 60, 63 de decibeli,cand vorbim mai tare se inregistreza 66 de decibeli, iar atunci cand se vorbeste tare se inregistrează valori mai mari.
Autoritatile in domeniu pot efectua masuratori ale pragului fonic cu sonometru

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot asculta muzica tare? MFilip MFilip Buna ziua, As vrea sa aflu care imi sunt drepturile de a asculta muzica/face zgomot intre orele legal prevazute,respectiv daca exista o limita de decibeli ... (vezi toată discuția)
Lege nr.61 din 27 septembrie 1991 - linistea publica DLucian DLucian Salut, Am achizitionat un set de tobe electronice (m-am gandit la vecini) si locuiesc intr-o garsoniera la etajul 3. Sunetul generat de modulul de tobe il ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii publice racfm racfm Am si eu o problema cu Jandarmeria ... Am un vecin , care la orice sunet, putin mai tare , cheama jandarmeria ( el locuieste in blocul de alaturi , iar ... (vezi toată discuția)