Am un catelus. Un bichon maltez care in timpul zilei mai scanceste cand plecam toti la munca. Vecinul de sub noi a depus o plangere la politie legat de asta. Am intrebat vecinii de langa si spun ca ei nu-l aud. Intotdeauna venim inainte de 22:00 si plecam dupa 9:00 dimineata deci nu deranjeaza orele de liniste. Care este legea si cum se poate masura acel sunet? Mentionez ca acest vecin, in trecut, tinea chefuri de rasunau pe scara si nu-l deranja nimeni chiar dupa 22:00.
Mentionez ca am destul sunet sa-l -plimb cu patul prin casa insa niciodata nu am dat chefuri si nu am ridicat volumul astfel incat sa deranjez. Marturie imi stau vecinii din laterale care sunt super multumiti cu noi si spun ca nu ii deranjam cu nimic.
Exista dispozitii in vigoare care prevad limita de zgomot in apartamente in imobile de locuit in comun la valoarea de 30 decibeli
Atat disp L nr 61/1911 republicata cat si asociatia de proprietari prin regulamentul de ordine interioara prevad programul de liniste in condominiu,respectiv între orele 23 -07 şi 14- 16,
Este greu de respectat valoarea de 30 de decibeli,avand in vedere ca atunci cand vorbim normal fiecare voce produce in jur de 60, 63 de decibeli,cand vorbim mai tare se inregistreza 66 de decibeli, iar atunci cand se vorbeste tare se inregistrează valori mai mari.
Autoritatile in domeniu pot efectua masuratori ale pragului fonic cu sonometru