avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizația CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizația CCC

Buna ziua. Am și eu o nelămurire. Eu sunt in CCC până pe 18.09.2019, iar pe 08.05.2019 se naște al-2-lea copil. In CCC pt. cel de-al doilea copil urmează să intru tot eu dar după ce termin concediul de la primul(continuitate). Sa înțeleg că pt. cel de-al doilea copil voi primii o indemnizație mai mica decât cea pe care o primesc in prezent? Înafara de ceea ce primesc de la locul de munca, pot sa mai realizez și alt venit impozabil? Ce valoare lunară maximă ar trebui să aibă? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:58, 8 Mai 2019
Incepand cu 06.05.2019, puteti realiza , pe an calendaristic, un venit net care nu depășește de 5 ori cuantumul minim al indemnizației (n.m., 6250 lei)

În situația în care persoana care a beneficiat de concediu și indemnizație pentru creșterea copilului naște unul sau mai mulți copii într-o perioadă de până la 12 luni de la finalizarea concediului pentru creșterea copilului anterior, dacă din calculul indemnizației rezultă un cuantum al indemnizației lunare pentru creșterea copilului mai mic decât cuantumul indemnizației primit anterior nașterii celui din urmă copil, se acordă indemnizația lunară pentru creșterea copilului primită pentru copilul anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare în ccc Paulapaul24 Paulapaul24 Bună ziua daca sunt in cresterea copilului pot sa ma.angajez (vezi toată discuția)
venit in perioada ccc Roxana Tds Roxana Tds Buna ziua! Pe perioada Ccc pot realiza venituri din indemnizația de cenzor de la o societate pe acțiuni? Nu este contract de munca este numire conform ... (vezi toată discuția)
Venit in timpul indemnizației Anna.maria0889 Anna.maria0889 Buna ziua, Pana in luna Octombrie sunt in concediu de creștere copil si iau indemnizație. As vrea sa ma întorc mai devreme la locul de munca, dar cu ... (vezi toată discuția)