avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general suspendare firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

suspendare firma

Buna ziua! Doresc sa stiu daca mai pot cere suspendarea firmei care nu mai are activitate din iulie 2009,cu toate ca am depus o cerere de dizolvare voluntara care a fost inregistrata si am primit cererea de mentiuni cu privire la dizolvarea ei.,prin hotarare judecatoreasca,dar din motive financiare nu am putut achita impozitul forfetar pe trim. III si nu-l pot achita nici pe cel de pe trim.IV 2009.(sunt bolnav, pensionat de boala),deci nu pot dizolva firma avand datorii la stat.Am ajuns la concluzia ca eram mai bine sa cer suspendarea ei.
Nu stiu daca acum mai pot face acest lucru? daca e legal?
Nu gasesc nici o solutie .
Sunt asociat unic.
Cum sa procedez ca sa fie totul legal .Ce am sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: ladyana , utilizator 12:39, 24 Noiembrie 2009
Cu parere de rau va informez ca suspendarea este valabila de la data inregistrarii la registrul comertului.Din pacate impozitul deja datorat trebuie achitat.
Multumesc pt. raspuns,dar doresc sa va intreb daca maine depun cerere de suspendare a firmei sunt obligat sa platesc impozitul forfetar pe trim III si pe oct, si noiemb. 2009?Am inteles ca trebuie sa platesc datoriile pana cand firma este inregistrata ca suspendata,asta inseamna trim>III,dar si trim.IV?
Este posibil sa fac cerere de suspendare,chiar daca am facut de dizolvare?
Ma scuza-ti ca va intreb dar nimeni nu m-a lamurit .
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare datorii de la firma fara activitate eugen05 eugen05 Buna ziua. Am o firma pe care am infiintat-o in 2006, dar care nu a desfasurat niciun fel de activitate niciodata . Firma nu are active, angajati ... (vezi toată discuția)
Imp profit trim iv geo123 geo123 Cum se declara si plateste imp.pe profit trim.IV in declaratia 100 cu termen 25 ian.2010 ? Ca si in anii precedenti, la nivelul trim. lll, sau se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Insolventa firma care nu a avut niciodata activitate eugen05 eugen05 Buna ziua. Am o firma pe care am infiintat-o in 2006, dar care nu a desfasurat niciun fel de activitate niciodata . Firma nu are active, angajati ... (vezi toată discuția)