avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Lucrul in mediu de radiatii ionizante.
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Lucrul in mediu de radiatii ionizante.

Buna ziua! Lucrez la un un santier naval cu capital privat ca operator control nedistructiv nivel I, in mediu de radiatii ionizante. Programul de lucru este intre orele 23-o6 (7ore pe tura) de luni-vineri. Lucram cu surse si instalatii de radiatii GAMA si "X" 100% din programul de lucru controland calitatea sudurilor prin iradiere. Intrebarea este: putem beneficia de grupa de munca aferenta muncii noastre si de sporul de radiatii la salariu? Salariul nostru este compus din: salariul de baza + spor de noapte aferent orelor lucrate noaptea. Nu beneficiem de niciun alt spor la ora actuala.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:26, 7 Mai 2019
Grupa de munca si sporul pentru radiatii pot fi acordate in conditiile in care exista prevederi in acest sens in contractul colectiv de munca incheiat la nivel de firma si respectiv in contractul individual de munca al lucratorilor.
Aceste contracte au regim de negociere, primul intre sindicat/ reprezentantii salariatilor si angajator, iar al doilea contract intre lucrator si angajator.
Grupa de munca pentru a putea fi acordata (mentionata in contractul colectiv de munca ca se acorda), angajatorul trebuie sa intocmeasca documentatii pe locuri de munca cerute de legislatia in vigoare (HG nr. 1014/ 2015 pentru conditii deosebite de munca, respectiv HG nr. 924/ 2017 pentru conditii speciale de munca), sa obtina avizul Inspectiei muncii pentru meseria/ activitatea/ locul de munca/ postul de lucru pentru care se solicita grupa de munca, sa nominalizeze personalul in functie de avizele primite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrez in mediu cu radiatii ionizante maaammmiii maaammmiii Sunt asistent medical si lucrez in bloc operator ortopedie unde se foloseste aparat Rongen zilnic in timpul programului . Activitatea mea se desfasoara in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua lucrez ca frigotehnist la o fabrica de inghetata unde ... giovanni lupo giovanni lupo buna ziua Lucrez ca frigotehnist la o fabrica de inghetata unde toata instalatia frigorifica are la baza amoniacul, in ture de 12 ore lucrate cu 24 libere ... (vezi toată discuția)
Mediu cu radiatii ionizante, grupa i sau a ii a de munca , reducere varsta pensionare maaammmiii maaammmiii Lucrez intr o unitate de stat ,spital, in mediu cu radiatii ionizante , de aproximativ 20 de ani. Recent am fost la un curs de radioprotectie si mi s a spus ... (vezi toată discuția)