avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Decizie impunere cass
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Decizie impunere cass

Bună seara. Dacă urmărește cineva vă rog frumos dacă se poate da un răspuns. Fiind PFA, in anul 2016, conform legii contribuția la sănătate se făcea in funcție de minimul pe economie sau in funcție de venit? Recent am primit decizie de plată pentru sănătate pentru 2015 și 2016 și am fost încadrat să platesc in funcție de salar minim pe economie deși declarația unica spunea altceva,adică nu am câștigat atât. Cum e posibil așa ceva? După ce lege? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:45, 8 Mai 2019
Baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate nu poate fi mai mică decât un salariu de bază minim brut pe ţară. Vedeti in forma codului fiscal valabila in acei ani , de pe internet la adresa [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de impunere pentru stabilirea contributiei la sănătate pe anul 2015,implicit 2016 ANGELAANAANGELA ANGELAANAANGELA Bună ziua.Doresc să intreb in baza cărei legi, se trimit recalculari pe anul 2015,pentru sănătate la PFA sistem real. In 2016 am primit decizia de ... (vezi toată discuția)
Pfa şi contribuţiile sociale 2016 - articol avocatnet Laura Ciobeica Laura Ciobeica Persoanele fizice autorizate (PFA) trebuie sa plătească pentru veniturile pe care le realizează un impozit de 16%. În plus, această categorie de ... (vezi toată discuția)
Cas pentru pfa llisa llisa Eu detin un PFA din anul 2009 si am avut activitate 1 an , dupa care am decis sa imi schimb ocupatia lucrand la o firma. Nu am inchis PFA-ul deoarece am avut ... (vezi toată discuția)