O hotarire judecatoreasca nu e izvor de drept
Dar alin (2) art 431 NCPC ce zice, sa adunam floricele pe campii?! Nu se poate folosi aici dar contrazice afirmatia dvs.
Pe de alta parte constituirea unor fonduri cu destinatie speciala, asa cum rezulta din art. 73 din legea 196/2018 are sensul de constituire a unor fonduri generale, la care sa contribuie toti proprietarii (ca in articolele precedente, 71 si 72 , ce discuta de fondul de reparatii si cel de rulment).
Sensul art 73 este fix cel exprimat de cuvintele care-l compun: nu scrie ca trebuie sa contribuie toti proprietarii, nu scrie ce sens trebuie sa aiba mai mult decat ca este "special" - cititi definitia acestui cuvant in DEX ca sa vedeti cat de departe sunteti cu sensul dat de dvs acestui articol.
Daca fondul ar fi numit cum sustineti dvs, "fondul pentru caini", ar insemna un fond in beneficiul cainilor sau pentru achizitionarea de caini. N-ar fi nelegal, ar putea fi un fond din care sa cumpere asociatia cate un os de ziua fiecarui caine:))) dar nu cred ca de aia se strang bani de la proprietarii de caini.
Taxa ar putea fi instituita, de exemplu, ca un mijloc de alimentare a unui fond de premiere de sarbatori pt ingrijitor.
Cat despre pesti si alti papagali, se pare ca nu ati priceput ca aceste contributii (taxe) se refera animale care folosesc, mai mult sau mai putin de capul lor, proprietatea comuna, nu are treaba cu ce detine fiecare in proprietatea lui privata. Dar poate dvs aveti pesti pe care coboara scarile, care-si fac nevoile pe langa bloc, care-si lasa solzii prin lift cand urca inapoi:))))
In final, reusitii sa puneti cireasa (de plastic) pe tort referindu-va la aceasta taxa ca la o "pedeapsa". Pai atunci cum apreciati ca sunt acei proprietari detinatori de caini care au propus si sustinul ei insisi o astfel de taxa in blocurile in care locuiesc? Masochisti nu le pot spune dar nici departe n-ar fi daca am scoate conotatia sexuala. Gasiti marturii ale lor chiar pe acest forum.
Daca sunteti asa de convins ca o astfel de taxa e ilegala, de ce nu preluati cazul initiatorului sa mergeti cu el in instanta?! Sau macar sa dati banii pt angajarea unui avocat.
Sunt zeci, sute de articole in presa in care diversi se plang ca si initiatorul. Toti zic ca se vor adresa instantei dar nu exista (eu n-am gasit) absolut nicio relatare a presei sau ceva in jurisprudenta care sa zice de ceva de vreun succes in anularea unei astfel de hotarari AG.
Hai, nu vreti sa faceti istorie, sa fiti primul care obtine anularea unei astfel de hotarari? Dar o hotarare facuta cu cap si coada, nu cu vicii de procedura.