avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Exista ceva sanctiune impotriva acoperirii unei camere ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Exista ceva sanctiune impotriva acoperirii unei camere de supraveghere ?

Locuiesc la o curte comuna .In curte am instalat o camera de supraveghere amplasata pe camara mea de lemne.Eu fiind plecata la munca in strainatate unul dintre cecini mi a lipit cu banda de hirtie acea camera care in timp de 8 ore eu nu am putut sa mi supraveghez imobilul.Am facut sesizare la politie am primit raspuns ca nu are ce sa i daca vecinului ca nu este vreo infractiune penala.Va rog un raspuns daca se poate ceea ce eu nu cred ca este posibil sa nu existe ceva impotriva lui avind in vedere ca s a atins de bunul meu .Mentionez ca eu am filmarea cind vecinul a lipit acea banda si totodata si acea banda cu amprentele lui pe ea .
Din punctul de vedere al asociatiei de proprietari sau ce organizare aveti dvs. pe-acolo, nu se pot aplica sanctiuni. Singurii indreptatiti de a va rezolva problema sunt organele de politie.
Va sfatuiesc sa apelati la serviciile unui avocat si da, se poate ajunge si la penal - daca este cazul - adica si acestia asteapta sa va devalizeze locuinta pentru a considera cazul "penal" - ce sa zic...
Mult succes!
Nu sintem asociatie de proprietari fiecare apartament utilitatile separat atita doar ca sintem 4 familii in curte.Raspunsul de la politie a fost ca nu poate sa i aplice vreo sanctiune contravectionala sau penala.Cu dovezile in mina politia asta a noastra romina nu face nimica.
Depinde cum ati facut plangerea/reclamatia. Adresati-va unui avocat care mai stie si alte lucruri. Cu raspunsul primit se poate "merge"ai departe, dar v-am zis, depinde cum ati formulat reclamatia.
Pana una-alta, eu as lasa camera acoperita si as mai pune una, mult mai mica sau aproape invizibila, adica sa aveti controlul proprietatii in continuare, dar vecinul/vecinii sa nu mai stie.
In fine, asta este treaba. Dvs. cand ati montat camera de supraveghiere, la ce v-ati asteptat, chiar asa, daca cineva va devalizeaza locuinta?
Mi am facut o programare la un advocat.Asa este in România pina nu ti da in cap mimeni nu misca un deget .Sint curioasa ce masuri se va lua din partea Politiei Române ca inainte de paste acest individ m a agresat fizic mi am scos certificat medico legal am si filmarea .Am sa mu montez inca o camera minuscula care numai eu sa stiu de ea .Îmi este si frica sa mai intru in curte mai ales seara ca asta e in stare sa mi dea si in cap.Va multumesc pt raspuns.
Este situatie delicata fiind vorba despre curte comuna
Pentru instalare sistem supraveghere ati parcurs procedura de obtinere acord individual al tuturor coproprietarilor ?

Alte discuții în legătură

Intrebare Loryyta Loryyta La o curte comuna daca unul dintre vecini detine stupi de albine si porumbei ( care stau toata ziua pe acoperisul terasei mele si al bucatariei de dimineata ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere video, vecinul supravegheaza proprietatea mea. OlariuClaudiuMihai OlariuClaudiuMihai Domnilor, am nevoie de ajutor. Stau la casa, iar vecinul de vis-a-vis de locuinta mea si-a montat o camera de supraveghere in curte, la inaltime, pentru a ... (vezi toată discuția)
Supraveghere video, intrare in legalitate Eduard1 Eduard1 Buna ziua. As dorii daca ma puteti ajuta cu un model declaratie de acord . Locuiesc la casa ( sunt proprietar) si din cauza ca sunt plecat mai tot ... (vezi toată discuția)