avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Eliberare carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Eliberare carte de munca

Buna ziua. Am incheiat activiatea la fostul loc de munca pe 1 sept, Am inteles ulterior ca, cartea de munca au incheiat-o cu 30 sept. Problema este ca nici azi, 24 nov, nu mi s-a eliberat cartea de munca. ce ar tb sa fac in aceasta situatie? va multumesc si astept raspunsul dv.
Cel mai recent răspuns: Alina16 , utilizator 11:44, 8 Decembrie 2009
Adresati o solicitare scrisa catre fostul angajator, prin care solicitati eliberarea tuturor documentelor doveditoare pentru perioada lucrata in cadrul acestuia precum si a documentelor care sa ateste modalitatea de incheiere a activitatii acolo (carnet de munca, decizie incetare activitate, nota de lichidare).

Aveti grija ca aceasta solicitare sa fie inregistrata si datata la fostul angajator. Daca dupa scurgerea unei perioade de timp rezonabile (maxim 30 zile) nu primiti un raspuns, va puteti adresa ITM-ului local cu o sesizare, la care anexati si aceasta solicitare.

In cel mai rau caz, va puteti adresa organului de politie teritorial pentru recuperarea carnetului de munca.
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2009
Gabriel George Mocanu, Consultant resurse umane
Daca societatea nu avea un inspector de resurse umane care sa gestioneze dosarele si cartile de munca la sediul societatii ci acestea erau la ITM, puteti merge la ITM, sa aflati numele inspectorului care se ocupa de firma si sa-i solicitati acestuia eliberarea cartii de munca.
Trebuie sa aveti asupra dvs cartea de identitate.
Angajatorul are obligatia ca in termen de 30 de zile de la data incetarii contractului de munca sa va elibereze carnetul de munca completat la zi si copia deciziei de incetare a contractului de munca.
Faceti o cerere in acest sens catre angajator.
Daca in urma cererii nu va elibereaza documentele, atunci sesizati Inspectia Muncii.
Alina16 a scris:

Buna ziua. Am incheiat activiatea la fostul loc de munca pe 1 sept, Am inteles ulterior ca, cartea de munca au incheiat-o cu 30 sept. Problema este ca nici azi, 24 nov, nu mi s-a eliberat cartea de munca. ce ar tb sa fac in aceasta situatie? va multumesc si astept raspunsul dv.

Ati contactat angajatorul sa intrebati despre documentele dvs?

Faceti sesizare la ITM.
Multumesc. Am fost anuntata ca sunt gata actele si pot merge sa le iau.
va rog mult, sa-mi spune-ti ce acte trebuie sa-mi elibereze, am inteles ceva si de fisa fiscala pe 2008.
Si dc nu au platit zilele de concediu... pot face o solicitare pt plata acestora?

Alte discuții în legătură

Carte de munca huminiuc huminiuc Buna ziua, În anul 2006,luna august,mi-am dat demisia dintr-o societate comercială ;contractul individual de muncă încheiat cu această societate ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca alonso_first_one alonso_first_one Sotia mea a lucrat pana acum 10 zile,si i se intarzie nota de lichidare si restituirea cartii de munca.As vrea sa stiu in termen de cate zile angajatorul ar ... (vezi toată discuția)
Solicitare carnet de munca impact impact Buna seara , Am si eu o intrebare . Am fost angajata unei institutii pana in data de 2 mai 2009 , cand societatea a efectuat desfacerea contractului ... (vezi toată discuția)