avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

la stabilirea pensiei alimentare, instanta are obligatia legala sa tina cont si de situatia medicala financiara sociala a celui ce va trebui sa plateasca pensia?Adica cind va stabili valoarea sumei daca va tine cont de anumite aspecte cum ar fi probleme de sanatate grave conditii de viata etc?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 19:28, 25 Noiembrie 2009
Da
Se va tine in primul rand cont de veniturile dvs. Dar puteti arata instantei ca veniturile dvs sunt diminuate de cheltuielile pe care le faceti pentru starea dvs de sanatate.
In practica, raspunsul este NU.
Pensia de intretinere se stabileste in cuantumul stabilit de Codul familiei, avandu-se in vedere media veniturilor nete ale debitorului obligatiei de intretinere pe ultimele 6 luni si de cati copii are acesta in intretinere.
Daca debitorul nu are venituri, cuantumul se va stabili la nivelul venitului minim pe economie. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire pensie alimentara LaurentiuF LaurentiuF Buna ziua! Am rugamintea sa ma ajutati in clarificarea unui aspect privind calculul pensiei alimentare, pentru speta de mai jos: In urma divortului din ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara sim-sim sim-sim buna ziua. am divortat de fostul sot. el a ramas cu un credit ipotecar + alte rate la diverse banci. toate creditele sunt pe numele lui.- nu am beneficiat de ... (vezi toată discuția)