avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie exclusiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie exclusiva

Cum as putea sa obtin o custodie exclusiva? Daca Eu am o plangere penala pt vatamare si o sesizare facuta cu 5 luni in urma pentru injurii ,mesaje de amenintare etc. Daca el a fost arestat prin Anglia Germania la furat cum pot dovedi ca are si interdictie? Aceste dovezi m ar ajuta la un proces? Suntem fosti concubini. Cum as putea impiedica custodia comuna ? Daca el ar pleca din nou la furat in afara tarii eu as depinde de el pentru semnaturi iar daca el sta inchis pe acolo eu ce pot face cu copilul? Noi nu am fost impreuna de cand am ramas insarcinata . Exista vre o lege care sa impiedice aceasta custodie comuna? Sau ceva ajutator?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2019
Oananatalia06, utilizator
Cel mai recent răspuns: Oananatalia06 , utilizator 17:24, 8 Mai 2019
bună ziua,

regula este cea a autorității parintesti exercitate in comun.
pe cale de exceptie, pentru motive bine intemeiate, instanta poate decide ca, in cazul Dvs., autoritatea parinteasca sa fie exercitata in mod exclusiv de catre mamă.
Iar cele pe care le-ati enumerat mai sus se pot incadra in "motive intemeiate".

va trebui sa investiti judecatoria cu o cerere privind minorii: exercitare autoritate parinteasca, stabilire locuinta minor, pensie de intretinere, etc.

cu un probatoriu bun - in care va puteti folosi de toate faptele descrise in forum- aveti sanse bune sa obtineti o solutie favorabila.

Având în vedere cele invederate de dvs, apreciez că aveți șanse, dacă le puteți dovedi, să obțineți exercitarea autorității părintești în mod exclusiv.
Faptul ca el mergea la furat nu am cum sa dovedesc decat daca instanta va cere politiei sau ceva? Dar macar plangerea penala , mesajele si poza cu vanataia ar putea fi de folos?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu custodie exclusiva ! alinabarac1982 alinabarac1982 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat . Sunt casatorita si am doi copii mici ( fetita 1.5 ani ) baiatul ( 2.5 ani ) sotul meu in acte a jucat tot la ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez Simina11 Simina11 Am un copil in varsta de 9 ani si vreau sa cer custodie definitiva. Sotul este agresiv verbal si fizic , este dependent de jocuri pariuri si consuma zilnic ... (vezi toată discuția)
Se mai poate obtine custodie unica? dragalinapostolachemihaela dragalinapostolachemihaela Am 2 copii de 12 ani si respectiv 17 ani.sunt despartita de tatal lor de multi ani.In momentul de fata sunt recasatorita iar de 3 ani am hotarare ... (vezi toată discuția)