avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil pentru cele care sunt in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil pentru cele care sunt in perioada determinata

Buna ziua!
Sunt angajata pe perioada determinata de 1 an, aceasta expirand pe 5 septembrie.
Am ramas insarcinata si ar trebui sa nasc la finalul lunii decembrie.
Probabil angajatorul nu imi va prelungi contractul de munca. Cum ar trebui sa procedez din septembrie?
Chiar daca sa zicem ca ar fi cazul(desi sper sa nu) de sarcina cu risc, in septembrie cand expira contractul nu as putea sa am concediu medical.
Va rog sa imi dati un sfat. Cum ar fi cel mai bine sa fac?
Cel mai recent răspuns: Irina.Stefanescu , utilizator 20:58, 8 Mai 2019
Si inainte de acest serviciu ce ocupatie ati avut?
Contractul o sa înceteze la data stipulată, chiar daca dvs. o sa fiti in concediu, si dvs. puteti depune actele pentru somaj.
Din somaj se poate intra in concediu maternal si concediu crestere copil
Inainte eram angajata in alta parte pe per nedeterminata, am ramas insarcinata si am inceput din nou munca la actualul loc de munca in momentul in care avea copilul 7 luni. Nu a fost nimic calculat. Daca ar fi fost as mai fi asteptat cateva luni :)
Puteti sa imi spuneti va rog ce acte ar trebui depuse la somaj si cum se va calcula indemnizatia? Multumesc frumos!
Instintati, daca nu ati facut deja asta, angajatorul despre sarcina dvs., dupa asta are cateva obligații de urmat...
După data expirării contractului puteti depune actele pentru somaj.
Din somaj puteti intra in concediu de maternitate, cele 126 de zile..., si apoi in crestere copil, Indemnizatia de somaj se suspendă pe perioada concediilor urmand a se relua, daca nu va angajati intre timp, la sfârșitul concediului pentru crestere copil.
Cautati dvs. pe net, pe site.ul ANOFM, sunt pe tel. ca va lasam un link.
In mare...actele de încetare a contractului de munca, cu perioada lucrata, actele de identitate si ceva acte de la ANAF- le gasiti pe net toate si exact.
Sarcina usoara
Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2019
Ionut.ion, utilizator
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil florinacpordos florinacpordos Buna ziua, Sunt insarcinata si trebuie sa Nasc in jurul datei de 8 octombrie 2015. Muncesc cu contract de munca pe perioada determinata de la 1 septembrie ... (vezi toată discuția)
Gravida fara concediu de maternitate beredenisa beredenisa Buna ziua sunt gravida si sunt salariata dar imi expira contractul de munca. Doresc sa ma angajez la o firma sa am continuitate urmez ca in septembrie sa nasc ... (vezi toată discuția)
Acordare ccc TropeC TropeC Bună ziua! Situația mea este următoarea: sunt însărcinată în 38 de săptămâni, având DPN 10 septembrie. Până în acest moment am lucrat 24 de luni ... (vezi toată discuția)