avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Arderea deșeurilor
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Arderea deșeurilor

Bună seara! Vecinul meu arde zilnic deșeuri din plastic, polistiren și altele acestea provenind de la magazinul care îl deține, într un incinerator făcut de el, făcând ca aerul sa devina irespirabil, nu pot nici măcar aerisi în casa pentru ca mirosul de plastic ars este insuportabil, arderea deșeurilor se face pe tot parcursul zilei. Plus ca zgomotul care provine de la terasa magazinului unde stau zilnic zeci de persoane în stare de ebrietate, este foarte marea, acestia facand larma și urlând după bunul plac începând cu orele 6 pana după orele 22, facand ca propria mi locuință sa devina de nelocuit. Ce pot face în acesta situație?
Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri!
Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2019
CamyAny, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:55, 9 Mai 2019
O asemenea problema am avut și eu cu un vecin ce ardea iarna cauciuc pentru încălzire. Am sesizat poliția locală, poliția locală a sesizat garda de mediu, le a dat amenda și s a rezolvat problema.
Părerea mea este sa sesizați poliția locală in momentul in care se întâmpla evenimentul, sa i prindă in flagrant.
In cazul meu poliția locală a acționat cu promptitudine și profesionalism.
Pentru poluare in urma arderii deseurilor puteti sesiza DJSP si Agentia teritoriala de mediu, in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Sesizarea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire.
Pentru tulburarea linistii si ordinii publice gasiti informatii aici: [ link extern ]
Vedeti art.2 pct. 25-27
Daca nu rezolvati problema puteti deschide actiune in instanta impotriva vecinului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare anonima buna ziua! cum pot depune o sesizare anonima ... vitalsmart vitalsmart Sesizare anonima Buna ziua! Cum pot depune o sesizare anonima care sa nu fie clasata. Petitiile anonime sunt clasate in baza unei legi, lege care permite ... (vezi toată discuția)
Unde as putea depune o plângere?buna. vecinul de la parter are ... Allano Allano Unde as putea depune o plângere?Buna. Vecinul de la parter are in apartament o instalație improvizata pt fabricarea țuicii. Toată noaptea funcționează ... (vezi toată discuția)