avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... izolare ap.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

izolare ap.

Buna ziua, stau intr-o scara de bloc cu 4 coloane de apartamente, le voi numi generic A,B, C, D, eu daca stau pe coloana A si o persoana care sta pe coloana D vrea sa-si izoleze apartamentul, are pretentia ca toata scara sa participe la cheltuiala lui. Eu sunt obligat la acest lucru sau nu? De ce? Precizez ca nu vem asociatie nici pe scara nici pe bloc deoarece
la toate utilitatile avem contracte individuale incheiate cu furnizorii.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CipM , utilizator 14:49, 9 Mai 2019
bună ziua,
înainte de alte aspecte, conform Legii 196/2018, termoizolarea unui imobil este permisa doar in intregul acestuia. de asemenea,
operatiunea necesita certficat de urbanism si autorizatie de construire.
altfel spus, nu se poate termoizola un singur apartament.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Totul e corect in afara de legea aplicabila. E vorba de L50/1991 in loc de L196/2018 pt ca nu au asociatie de proprietari.
Inafara de astea...pana in septembrie sunteti obligati sa va faceti asociatie de proprietari.
Si atunci sunt obligat sa contribui la izolare?
dacă adunarea generală va decide termoizolarea, da.

Alte discuții în legătură

Asociație pe o scara de bloc: - apartamente cu centrale termice ... Nadoi Nadoi Asociație pe o scara de bloc: - apartamente cu centrale termice individuale și apartamente cu gigacalorimetre individuale(apartamente racordate la sistemul ... (vezi toată discuția)
Apartament neizolat bloc nou loana1 loana1 Buna ziua. Am achizitionat 1 apartament intr-un bloc nou. La prima sedinta, proprietarul de la ultimul apartament a facut precizarea ca acoperisul blocului nu ... (vezi toată discuția)
Abuzul presendintelui de asociatie de proprietari vinti vinti in blocul de 10 etaje unde locuiesc s-au termoizolat peretii laterali de nord si de sud (???):O si am solicitat sa se termoizoleze si peretele din scara din ... (vezi toată discuția)