avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumpărat, în 2012, o casă de la moștenitori cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumpărat, în 2012, o casă de la moștenitori cu contract făcut la primărie care prevede obligația lor de a dezbate succesiunea într-un an. N-au dezbătut-o și, între timp, au decedat. Care e soluția pentru deveni proprietar?

Buna ziua! In anul 2012 am cumparat de la mostenitorii unei doamne un teren intravilan, prin intermediul unui contract de vanzare-cumparare autentificat de catre primaria din comuna respectiva si o simpla chitanta in care este precizat pretul vanzarii. Una dintre clauzele contractului mentioneaza faptul ca in cazul in care vanzatorii nu vor proceda la dezbaterea succesiunii in notariat, in termen de 1 an de zile, cumparatorul va ”intra de drept in proprietate”. Ulterior, cei doi mostenitori au decedat, neprocedand in acest interval de timp la dezbaterea succesiunii, iar intrebarea mea este: care ar putea fi solutia pentru a intra in posesia unui titlu de proprietate asupra terenului in speta?
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: MihaelaDobre24 , utilizator 14:16, 9 Mai 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc pentru raspunsuri! Asadar, daca in cazul meu posesia a inceput in anul 2012, se aplica dispozitiile art. 930-934 din Noul Cod civil referitoare la uzucapiunea imobiliara, respectiv imobilul sa fi fost posedat timp de 10 ani?
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2019
MihaelaDobre24, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune marin 33 marin 33 Buna ziua! Dupa decesul mamei mele(2006) si al tatalui meu(2009) am obtinut ca unic mostenitor Certificatul de mostenitor.Cineva imi contesta dreptul ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune teren agricol extravilan liviuursu liviuursu Suntem sase mostenitori pe o suprafata de 6,50 ha teren agricol extravilan. Am lucrat pamantul si am platit impozitele la primarie din anul 1991 pe suprafata ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii Grigoriu Ioana Grigoriu Ioana Buna ziua!Vreau sa dezbat mostenirea parintilor mei decedati in conditiile in care nici ei nu su fost titulari .Casa e a parintilor tatalui meu care a murit in ... (vezi toată discuția)