avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tutela exclusiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tutela exclusiva

Buna ziua. Daca m-am recasatorit, pot sa obtin tutela exclusiva a copilului meu din prima casatorie?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:05, 10 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are legatura una cu alta,
Alte detalii conteaza si de ce exclusiva ? ce motive aveti?
Dati detalii despre situatia dvs.
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2019
gi-jane2, moderator
Chiar daca m-am recasatorit, locuiesc cu copilul meu si cu parintii mei, acestia fiind bolnavi. Sotul meu actual nu locuieste cu noi. Tatal copilului este plecat in Italia de 1 an. In tot timpul asta a venit de acolo o singura data sa vada copilul si asta pentru 2 zile. Pensia alimentara o plateste in prezent(doar 300 lei pe luna), dar are o restanta de aproximativ 8000 lei pentru care ne-am judecat si a primit o pedeapsa cu executare. Nu il cauta pe copil nici macar telefonic, iar din cauza aceasta copilul s-a dezobisnuit complet de el si refuza sa vorbeasca despre el. Eu vreau sa obtin tutela exclusiva pentru ca am posibilitati sa lucrez in strainatate(tratamentele parintilor costa destul de mult si in tara nu mi le permit) si vreau sa iau copilul cu mine si stiu ca daca avem autoritatea parinteasca la comun nu pot sa scot copilul din tara fara procura de la tatal lui, procura pe care mi-o refuza. Multumesc!
Dar puteti cere, in instanta, suplinirea acordului, invocand motivele de mai sus.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractați serviciile unui avocat și încercați să obțineți exercitarea autorității părintești doar de dvs!
Vreau sa va spun ca un copil nu se dezobisnuieste de un parinte cum nu se dezobisnuieste de propriul ADN. Refuza pentru ca e suparat, pentru ca sufera, asta inseamna ca trebuie sa il ajutati sa inteleaga aceasta stare de frustrare, de respingere si sa o infrunte. refuzul de a vorbi cu tatal sau despre el ii adanceste suferinta, ii face rau. Ajutati-l.
In rest, cautati sa notificati tatal privind plecarea, ca doriti sa va dea procura, apoi mergeti in instanta. daca veti obtine sau nu depinde de mutle detalii pe care nu le cunoastem.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. sunt divorțată de 8 ani, după divorț avem custodie ... nataliacatisov@yahoo.ro nataliacatisov@yahoo.ro Buna seara. Sunt divorțată de 8 ani, după divorț avem custodie comuna asupra minorului, in toți acești ani tatăl copilului nu ia plătit niciodată ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am un baietel de 8 ani caruia ii detin custodia ... AdeliMari AdeliMari Bună ziua , am un baietel de 8 ani caruia ii detin custodia exclusiva , tatal lui natural este inchis din motive foarte urate . Eu sunt recasatorita , iar ... (vezi toată discuția)
Acord iesire din tara pt copil minor condrea alexandra condrea alexandra buna seara,am o situatie mai complicata...am o fetita de 6 ani si este trecuta pe numele tatalui,nu am fost casatoriti si nu mai stiu nimic de el de cativa ... (vezi toată discuția)