avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

buna seara , am nevoie de raspunsul dvs in urmatoarea intrebare ; un salariat care si-a prezentat demisia din motive personale poate sa revina asupra acesteia si sa-si continue activitatea ? Mentionez ca cererea de demisie a fost presentata in scris administatorului , dar nu a fost inregistrata in registrul de intrari si iesiri.
multumesc anticipat pentru raspunsuri .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:48, 10 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Demisia poate fi revocată numai prin acordul părţilor. Acordul poate fi expres, caz în care el trebuie exprimat înainte de expirarea termenului de preaviz. Acordul poate fi însa şi tacit, în sensul ca salariatul continua executarea îndatoririlor sale de serviciu dupa expirarea termenului de preaviz, iar angajatorul nu se opune la aceasta.
In acest sens, angajatul va depune o cerere prin care anunta pe angajator ca renunta la demisie. Angajatorul isi poate exprima expres sau tacit acordul cu privire la revocarea demisiei de catre salariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz valycalciu valycalciu in perioada preavizului ai dreptul in calitate de angajat sa te razgindesti si sa renunti la preaviz..??? (vezi toată discuția)
Sunt in ultima zi de preaviz dat de catre angajator; cum poate ... tla tla Sunt in ultima zi de preaviz dat de catre angajator; cum poate anula (scriptic) acesta preavizul daca intre timp si-a gasit front de lucru si ar vrea sa revin ... (vezi toată discuția)
Despre demisie Ciubotariu Daniela Ciubotariu Daniela Se poate anula o demisie daca a fost facuta la insistentele ambasadorului? (vezi toată discuția)