Buna ziua,
Am avut un mic accident intr-o parcare subterana privata dar nu cu un alt autoturism ci am agatat/lovit o cutie de ventilatie. Lucrurile au stat cam asa: ma deplasam pe o artera/straduta din parcarea subterana cu sens dublu (recent modificata, inainte era sens unic). Dupa o usoara curba eu mergeam cu o roata SI pe sensul opus, deoarece mai erau lucruri pe margine (capatul unei usi rulante) iar banda destul de ingusta. Am vazut o masina venind din sens opus si am incercat sa revin pe banda moment in care am lovit o cutie de ventilatie cu coltul dreapta sus al masinii. Cutia ocupa cam 30-40 % din latimea benzii si era pusa sus dar nu suficient si pt o masina Mai inalta/suv. Intr-adevar daca eram mai atenta nu loveam, cum au spus si cei de la parcare. Am fost la politie SI service si am obtinut un deviz de plata marisor 5000 lei deoarece parbrizul a fost spart. Intrebarea mea este, as putea cere daune/plata reparatiilor de la proprietarii parcarii din moment ce cutia nu era semnalizata? Daca refuza as putea deschide proces? Multumesc.
Aici, culpa e comună. 50 % e neatenția dumneavoastră și 50 % lipsa semnalizării. Sigur, un raport de expertiză ar putea împărți procentele de mai sus, altfel, 70-30 sau 60-40 și așa mai departe.
Puteți să vă îndreptați pe calea unei acțiuni în regres în fața instanței civile față de proprietarii parcării, în care să solicitați o parte din cei 5000 lei.