avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din Carrefour + proces penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din Carrefour + proces penal

Sunt cetatean strain si pe numele meu a fost deschis un proces penal in baza unui furt din magazin Karrefour Era. Produsele au fost intoarse magazinului, doua din ele au fost defectate, sunt nevoit sa achit toate produsele sau doar cele defectate. Si daca le achit, va conta in favoarea mea pentru acel proces? Ma puteti ajuta cu un sfat? Sunt disperat si regret de ce am facut!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Matache , Avocat 10:11, 11 Mai 2019
Bună ziua!
În cazul infracţiunii de furt este posibilă împăcarea părţilor. Deci dacă aţi returnat bunurile furate, puteţi lua legătura cu reprezentantul legal al acelui magazin Carrefour şi să vă împăcaţi. Fie printr-un înscris autentic, încheiat la notar, fie prin declararea în faţa organelor judiciare de către ambii că v-aţi împăcat. Acum, ca să se împace cu dumneavoastră, ar fi etic din partea dumneavoastră să reparaţi prejudiciul şi pentru produsele defecte, este în interesul dumneavoastră.
Dacă reprezentantul legal al magazinului nu doreşte să se împace cu dumneavoastră sub nicio formă, vă va ajuta în procesul penal faptul că aţi acoperit întreg prejudiciul. Dacă nu aveţi antecedente penale şi sunteţi o persoană integrată în societate (loc de muncă sau studii, familie, anturaj bun etc) şi vă recunoaşteţi fapta, nu veţi fi condamnat, nici măcar cu suspendare sub supraveghere, e estimarea mea. S-ar putea chiar procurorul să dispună o soluţie de renunţare la urmărirea penală şi să nu fiţi trimis în judecată.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost șoferul unui hoț. pot scăpa într-un fel, sau nu? Calu123456789 Calu123456789 O cunoștință a furat niste obiecte de valoare dintr-un pent house. Eu l-am ajutat fiindu-i sofer. S-au aflst destul de multe pana in prezent pentru ca ... (vezi toată discuția)
Am furat un produs în valoare de 120 de lei. la ieșire a sunat alarma, dar m-am panicat și am mers mai departe. la ce pot să mă aștept? Silviadeca Silviadeca Am furat un produs în valoare de 120 de lei. La iesire a sunat alarma dar din panica am mers inainte, cu siguranță m -au prins camerele de supraveghere, sa ... (vezi toată discuția)
Art 228 alin 1 .........cu art 35 alin 1 cod penal Cătălin Dorel Ionel Cătălin Dorel Ionel Am fost prins împreună cu un amic ..in Carrefour odata prejudiciul din seara respectiva a fost recuperat însă noi am furat de 5 ori ...furt in forma ... (vezi toată discuția)