avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost șoferul unui hoț. Pot scăpa într-un fel, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost șoferul unui hoț. Pot scăpa într-un fel, sau nu?

O cunoștință a furat niste obiecte de valoare dintr-un pent house. Eu l-am ajutat fiindu-i sofer.
S-au aflst destul de multe pana in prezent pentru ca prin cei care au cumpărat de la noi s-au creat dovezi.
Sunt la prima abatere. Ma pot numi doar complice? Pot scapa in vreun fel sau nu?
Sunt din Iași..
Ultima modificare: Miercuri, 22 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Matache , Avocat 08:07, 22 Mai 2019
Buna ziua!
Fapta reprezintă complicitate la infracțiunea de furt calificat prin violare de domiciliu (dacă s-a pătruns fără drept in penthouse, cum ziceți).
Limitele de pedeapsa sunt de la 2 la 7 ani și se scad cu o treime dacă recunoașteți fapta și urmați in fata judecătorului procedura recunoașterii învinuirii. Devin de la 1 an și 4 luni la 4 ani și 8 luni. Dacă nu aveți antecedente și sunteți o persoana integrată in societate sunt șanse mari sa nu fiți condamnat cu executare in regim de detenție.

In cazul infractiunii de furt este posibila împăcarea. Deci dacă va impacati cu victima se stinge acțiunea penală și nu mai răspundeți deloc. Impacarea se poate face pana la citirea actului de sesizare de către judecător.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

furt din carrefour + proces penal vaseagta vaseagta Sunt cetatean strain si pe numele meu a fost deschis un proces penal in baza unui furt din magazin Karrefour Era. Produsele au fost intoarse magazinului, doua ... (vezi toată discuția)
Solutie problema facebook Matei Andrei 48 Matei Andrei 48 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema: am cunoscut o persoana prin intermediul facebook-ului cu care m-am vazut o singura data, toate bune si frumoase ... (vezi toată discuția)
Am depus plângere la politie împotriva fostului partener, tatăl copilului meu, care m-a lovit peste față. ce va urma și ce pedeapsă va primi? marevna marevna Am depus plangere la politie impotriva fostului partener, (tatal copilului meu) , care m-a lovit peste fata cu dosul palmei. Doresc sa stiu ce va urma in ... (vezi toată discuția)