avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Solutie problema facebook
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Solutie problema facebook

Buna ziua!
Ma confrunt cu urmatoarea problema: am cunoscut o persoana prin intermediul facebook-ului cu care m-am vazut o singura data, toate bune si frumoase pana cand am decis sa nu mai comunicam. Intr-o zi, m-am gandit furios sa ii fac rau, si i-am luat poza si am publicat-o la mine pe facebook, zicand despre ea ca face anumite chestii. De asemenea, am si jignit-o la locul de munca+ pe ea. Persoana are toate dovezile impotriva mea, insa si ea a avut un complice care a facut aceleasi chestii cum am facut eu. Nu doreste impacare, vrea sa mergem direct in instanta. Eu am dat o declaratie, ce se va intampla pe viitor? Nu cunosc nici pretentiile persoanei, nu cunosc nimic. La ce pot sa ma astept?
O intrebare suplimentara...: Daca se va ajunge in instanta pentru asa ceva, tribunalul in cat timp o sa dea solutionarea? Voi fi arestat ? Multumesc si o zi buna tuturor.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Matache , Avocat 22:33, 23 Aprilie 2019
Sa înțeleg ca v-a făcut plângere penală?
Dacă da, care sunt infracțiunile de care sunteți acuzat?

Dacă doar ați jignit-o la locul de munca și nu ați amenințat-o, nu e infracțiune.
Dacă ați folosit poza fără acordul ei, devine problematic. Dacă nu aveți antecedente penale și sunteți integrat in societate și recunoașteți fapta nu veți merge la închisoare, cel mai probabil. Și nici nu veți fi arestat.
Sunt curios ce infracțiuni V-au reținut organele de urmărire penală și va pot spune care poate fi soluția cea mai previzibila.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutie problema pe facebook Matei Andrei 48 Matei Andrei 48 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema: am cunoscut o persoana prin intermediul facebook-ului cu care m-am vazut o singura data, toate bune si frumoase ... (vezi toată discuția)
Am dat o declarație falsă într-un proces penal. nu am antecedente și nu am mai avut probleme cu poliția, ce pot să pățesc? Mariae36 Mariae36 Dacă nu am antecedente și nu am mai avut probleme cu poliția înainte , ce pot sa pățesc dacă am dat o declarație falsa intr-un proces penal ? (vezi toată discuția)
furt din carrefour + proces penal vaseagta vaseagta Sunt cetatean strain si pe numele meu a fost deschis un proces penal in baza unui furt din magazin Karrefour Era. Produsele au fost intoarse magazinului, doua ... (vezi toată discuția)