avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Legislatia muncii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Legislatia muncii

Va rog sa-mi spuneti in ce conditii si ce trebuie sa fac pentru a trece 4 muncitori in somaj tehnic? Exista avantaj pentru societate sau pentru muncitori?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:08, 24 Noiembrie 2009
Din cite cunosc,trebuie sa anuntati acest lucru la AJOFM,sa emiteti deciziile de trecere in somaj tehnic,sa anuntati in prealabil acest lucru sindicatului si/sau reprezentantilor angajatilor.
Veti platii celor trecuti in somaj tehnic 75% din salariul de baza,fiind scutit de plata contributiilor sociale datorate de angajat si de angajator pe aceasta perioada.Atentie comisionul ITM nu intra in acesta categorie si se plateste!
Durata initiala a somajului tehnic era de 3 luni, dar cred ca pentru anul 2009 o modificare legislativa permite 6 luni!
Adresati-va la AJOFM pentru lamuriri suplimentare si mai ales sa nu gresiti pasii care trebuie facu
trebuie sa le faci o notificare scrisa prin care sa-i anunti perioada de somaj tehnic, conditiile salariale (min 75% din salariul lor brut), faptul ca trebuie sa ramana la dispozitia angajatorului in aceasta perioada si modalitatea prin care ii vei chema din somaj,daca este cazul.
consulta oug28/2009 - de aplicare a somajului tehnic pana in 01.01.2010. Sunt conditii avantajoase si pt angajat si pt angajator (nu platesti taxele pe salarii), dar totusi, pt. angajat este perioada de suspendare (nu conteaza la vechime).
trebuie raportat si la itm
perioada somajului tehnic nu mai este limitata in timp
Daca vreti sa aflati cum se procedeaza si ce acte se fac intrati pe:
contractdemunca.avocatnet.ro...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent contributii somaj tehnic marinamarilena marinamarilena am depus la ITM documentatia necesara pentru somaj tehnic , conf, OUG 28/2009, adica scutite d plata contributiilor la buget, atat pentru angajator cat si ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic ecodava consult srl ecodava consult srl In luna noiembrie 2009 am depus o adresa la ITM prin care anuntam somaj tehnic pentru salariatt firmei in perioada 16.11.2009- 16.02.2010. Atunci, cei de la ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic srbnanca srbnanca Pana acum am platit contributiile sociale si impozitul pe venit pentru zilele de intrerupere temporara a activitatii, acum inteleg ca nu se mai platesc...Cum ... (vezi toată discuția)