avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua,

Sunt intr-o situatie de mostenire mai complicata.
Mama decedata in 1971, tatal decedat in 2019. Cei doi au doua fete, una din ele s-a casatorit in 1976 si a decedat in 1992. Nu au rezultat copii din aceasta casatorie. Mentionez ca facem referire la proprietatile parintiilor, fata decedata si sotul nu au avut proprietati. In 1971 cand a decedat mama, parintii aveau in proprietate o casa, urmand ca in 1993 tatal sa fie împroprietărit cu teren agricol de la CAP. Cealalta fata doreste sa deschida succesiunea. Intrebarea este, daca sotul fetei decedate in 1992 are dreptul la mostenire daca da, la ce proprietati si ce procent?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
La decesul mamei mostenitori erau sotul supravietuitor cu 5/8 din INTREAGA casa si fiecare din fete cu cate 3/16 din acea casa.
La mostenirea fetei decedate vin sotul ar 1/3 din bunurile el deci 1/16 din acea casa, si restul sunt ale surorii supravietuitoare si a tatalui defunctei.
La mostenirea tatalui vine doar fiica supravietuitoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune cu ambii parinti decedati ContSters98963 ContSters98963 buna ziua as dori sa stiu cum trebuie procedat daca ambii parintii sunt decedatii mai am doua surori decedate care au cate 2 copii 1) primul decedat ... (vezi toată discuția)
Mostenire-vanzare proprietate simo01 simo01 Buna ziua.Va rog sa ma lamuriti intr-un aspect:este vorba despre o mostenire,succesiunea nu a fost facuta ,iar proprietarul a decedat acum 18 ani.Proprietarul ... (vezi toată discuția)
Procedura deschidere succesiune anonim anonim Cu stima pentru toata lumea prezenta pe forum Problema mea este , zic eu ,una simpla, pentru care insa nu am raspuns. Situatie: Sot , Sotie, fara copii ... (vezi toată discuția)