avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire-vanzare proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire-vanzare proprietate

Buna ziua.Va rog sa ma lamuriti intr-un aspect:este vorba despre o mostenire,succesiunea nu a fost facuta ,iar proprietarul a decedat acum 18 ani.Proprietarul la data decesului avea 4 fete si era casatorit.Proprietatea a avut-o inainte de a se casatori cu cea de a doua sotie.Nu a avut niciun copil cu aceasta, cele 4 fete sunt din casatoria anterioara.Fosta sotie a decedat si ulterior s-a recasatorit.Asadar dupa decesul proprietarului nu s-a facut succesiunea.La un anumit timp a decedat una dintre fete, care era casatorita de 16 ani, dar nu a avut niciun copil.De asemenea dupa aceasta a decedat si sotia proprietarului(au fost casatoriti 30 ani), care nu era mama fetelor si care nu a avut niciun copil cu proprietarul.In momentul de fata mai sunt cele 3 fete care doresc sa faca succesiunea. Intrebarea mea este: sotul fetei care a murit are dreptul la ceva din mostenire? Dar rudele (frati, surori,nepoti) ai sotiei au dretul la mostenire? Multumesc frumos pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:37, 28 Iunie 2014
Casa era proprietate cu prima sotie ?
Da, mostenirea surorii decedate care va cuprinde si cota sa din casa tatalui va fi impartita in doua jumatati una pt sot si alta pt frati.
Suucesiunile se vor devbate in ordinea decesului.
Va trebui sa vedeti daca a doua sotie are mostenitori, ca si ea si-a mostenit sotul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept civil -mosteniri RAMY7 RAMY7 BUNA SEARA AS AVEA SI EU O INTREBARE DACA POATE SA MA INDRUME CINEVA: bunicul meu a murit acum cativa ani si au ramas in urma lui 8 frati care trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Moștenirea in cazul recăsătoriei Maria20211 Maria20211 Daca un bărbat cu doi copii a rămas văduv, s-a recăsătorit și cu a doua soție a mai avut un copil , cum se împarte averea la nepoții lui ? Copii ... (vezi toată discuția)
va rog o opinie calificata elena constanta elena constanta Buna seara, va rog daca se poate as dori o opinie calificata legata de urmatoarea speta : cu ceva ani in urma (aprox 10 ani) bunicii mei au decedat , lasand ... (vezi toată discuția)