avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am vândut mai departe, după două zile de la ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am vândut mai departe, după două zile de la cumpărare, o mașină luată de la un samsar iar acum cumpărătorii mă acuză, pe nedrept, de înșelătorie. Ce risc în situația asta?

Buna seara! Am cumpărat din Resita un autoturism înmatriculat in Franta de la un intermediar. Am avut numai masini cu cutie manuala iar aceasta având cutie automată nu m-am putut obișnui si am pus-o la vânzare. A venit cumpărătorul cu inca 3 persoane..mecanici cu testere.. au fost încântați de mașina.. Am mai lasat din pret..asa cum au dorit ei..le-am dat contract francez ( dat de samsarul de la Resita) in care sa se treaca proprietarul deoarece eu nu apucasem sa ma trec.
Peste 2 zile ma suna ca au fost la reprezentanta si le-a spus de acolo ( lucru pe care nu mi l-au demonstrat) ca mașina nu are 200000km cat arata in bord ci 600000 si ca sa le dau banii inapoi si sa iau masina..la inceput am zis ca nu fac acest lucru iar după ce au făcut presiuni am zis ok..numai ca ei scosesera numere provizorii si nu am mai vrut sa o iau deoarece nu vreau sa fiu la mana lor sa imi dea certificat fiscal peste 3 luni asta dacă vor! Acum ma amenința ca imi fac plângere penală la poliție ca i-aminselat cu kilometrii si bate si volanta si ce mai zic ei..si ca imi fac si raport la comandant deoarece stiu ca lucrez la MApN.
CE RISC EU? CE MA SFĂTUIȚI SĂ FAC CA SA NU AM PROBLEME LA SERVICIU( POT FI DAT AFARĂ PENTRU O EVENTUAL DOSAR DE INSELACIUNE) DESI EU AM VANDUT MASINA EXACT ASA CUM AM CUMPARAT-O!
VA MULTUMESC!
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: nistorsc , utilizator 11:22, 17 Mai 2019
Trebuie să aduceţi mijloace de probă prin care să arătaţi că aţi fost la rândul dumneavoastră înşelat dacă veţi fi citat ţi veţi dobândi calitatea de suspect. Să punctaţi elementele care să ateste că nu aţi avut intenţia de a înşela pe nimeni. Oricum, un proces penal poate dura ceva timp sub acest aspect, dar este posibilă împăcarea părţilor în cazul infracţiunii de înşelăciune. Este mai bine să ajungeţi la un acord cu cumpărătorii, dacă nu sunt pretenţii exagerate.

Ca o chestiune strategică, în cazul în care se va formula plângere penală împotriva dumneavoastră, recomand să depuneţi şi dumneavoastră plângere penală sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune împotriva dumneavoastră, de la cel de la care aţi cumpărat autoturismul. Ar fi un aspect care ar denota în plus faptul că sunteţi de bună-credinţă şi nu aţi avut nimic de ascuns,

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj
Un mic detaliu tehnic ce.nu se leagă...
Mașinile cu cutie automată nu au volantă! Au un convertizor

Eugen ref a scris:

Acum ma amenința ca imi fac plângere penală la poliție ca i-aminselat cu kilometrii si bate si volanta si ce mai zic ei

Ultima modificare: Vineri, 17 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Pentru infractiunea de inselaciune este nevoie de intentie, daca asa ati cumparat masina si nu ati stiut ca a fost dat kilometrajul inapoi nu exista intentie, nu exista infractiunea. Simplu, caz rezolvat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am aflat cu ocazia itp că mașina cumpărată avea kilometrajul dat înapoi. aș dori să o returnez, am șanse în instanță? IonutCirciu IonutCirciu Salut mi am cumpărat un golf 5 acum 5 luni și in bord avea 180.000km, am pus o pe tester nua găsit nimic in neregula bun, după ceva timp am avut și niște ... (vezi toată discuția)
În ce bază legală pot fi pedepsiți cei care măsluiesc kilometrajul mașinilor second hand? marius_oprita marius_oprita As vrea sa stiu si eu, daca stie cineva, care este aricolul adaugat in codul penal, care ne face raspunzatori pentru masluirea kilometrajului auto.multumesc (vezi toată discuția)
Am cumpărat o mașină cu kilometrajul modificat. ce pot face? Imperator12 Imperator12 Buna searaam cumparat o masina cu km modificati.la o săptămână de la cumpararea masinii am intrat pe un site de verificări auto si am observat ca la ... (vezi toată discuția)