avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Lămurire expresie CCR
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Lămurire expresie CCR

CCR în Decizia nr 652/2018 are următoarea expresie: Obligația statului este aceea de a nu reduce cuantumul pensiei sub NIVELUL STABILIT ÎN SISTEMUL GENERAL DE PENSIONARE, întrucât, prin calitatea de asigurat la sistemul de asigurări sociale, persoana în cauză și-a garantat dreptul la pensia de drept comun, tocmai prin plata contribuțiilor. Este un drept pe care l-a obținut și realizat prin plata contribuțiilor legal datorate.
Ce este, cât este, etc...nivelul stabilit în sistemul general de pensionare
Ultima modificare: Duminică, 12 Mai 2019
mitica43, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensia=proprietate. care sunt argumentele din legislatia interna si din cea europeana? sejc_2010 sejc_2010 ce argumente sunt corespunzator legislatiei din tara si cea europeana ca pensia este o proprietate.?multumesc anticipat pt. raspuns. (vezi toată discuția)
Stagiu cotizare și pensionare anticipata valer67 valer67 Bună ziua ! Am 34 ani stagiu de cotizare, vârsta de 52 ani, sunt încadrat în rândul persoanelor cu dizabilități, gradul accentuat.Inteleg ca vârsta ... (vezi toată discuția)
Suspendarea contractului individual de munca gabriela9 gabriela9 Buna dimineata Pe perioada suspendarii contractului de munca se platesc contributiile sociale atat ale angajatorului cat si ale angajatului? Multumesc (vezi toată discuția)