avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divortul pronuntat in S.U.A. este valabil in Romania ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divortul pronuntat in S.U.A. este valabil in Romania ?

Se poate recasatori in Romania, o oers. care a divortat in S.U.A. ? Precizez ca persoana are dubla cetatenie si casatoria a fost facuta in Ro, cu o romanca.
Cel mai recent răspuns: Corina89 , utilizator 11:59, 13 Mai 2019
Divortul pronuntat in USA trebuie recunoscut in Romania. Asta se face prin TMB.
Ce este TMB ?
Tribunalul Municipiului Bucuresti. Pentru tarile non UE divorturile trec prin instanta de aici. Dupa cum am mai spus, teoretic este de procedura( daca exista toate actele) puteti avea un termen, maxim doua....dupa care redactarea hotararii, se asteapta termenul dat de instanta de maxim 30 zile pentru a putea fii atacata sentinta, dupa care se legalizeaza se fac formalitatile pentru a ramane definitiva).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama romanca, bebe german... mamistresata mamistresata Inca nu sunt casatorita cu partenerul meu (german). Urmeaza insa sa nasc in curand. Am contract de munca in Romania, sunt plecata pentru perfectionare /studii ... (vezi toată discuția)
Divortul pronuntat in usa trebuie recunoscut in romania mirvasrom mirvasrom Divortul pronuntat in USA trebuie recunoscut in Romania? cit dureaza ? mentionez ca casatoria a fost facuta in romania fiind cetateni romani (vezi toată discuția)
Recunoasterea (in romania) sentintei de divort pronuntata in austria Dorothea Dorothea Salutare tuturor! Am o mica-mare problema: pe scurt, ca timpu-i pretios Casatorita in Ro cu cetatean roman si divortata in Austria. Ambii suntem CRDS. ... (vezi toată discuția)