avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... iesirea la pensie antipat partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

iesirea la pensie antipat partiala

sunt barbat, am 60 de ani,sunt nascut pe data de 12.06.1949si as dori sa stiu daca am grupa 2 de munca si cu tot cu ea am 33ani si 6 luni de ce nu pot iesi la pensie ,sau daca nu ma incadrez aici la ce art as putea sa ma incadrez
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:57, 25 Noiembrie 2009
Precizati si stagiul (ani/luni) in grupa a II-a de munca.
16 ani 11luni 6 zile intre anii 1972-1989
am gresit la exprimare fara grupa am 33ani si 6 luni.in schimb am cu somaj cu tot 33ani...
M-ati derutat complet. va rog frumos sa reveniti precizand:
- luna si anul nasterii
- total perioada de cotizare (ani/luni/zile) din care in gr.a II-a de munca (ani/luni/zile)
In perioada de cotizare intra si perioada de somaj indemnizat.
Perioadele de cotizare asimilate (armata, facultate) le dati separat.
Reveniti si precizati stagiul de cotizare realizat, din ceea ce ati scris mai sus rezulta ca aveti varsta de 60 de ani si o vechime in munca de 50 de ani si 5 luni, ceea ce este imposibil. :)
Aveti cumva o decizie de respingere data de casa de pensii?
Completati topicul si cu celelalte intrebari.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot beneficia de pensie? nstan nstan solicit raspuns de la d-na Gabriela Pintea... ...nascut iulie 1953,lucrat 15ani si 9luni in gr.I(1972-1989)si 4ani si 9luni in con- ditii normale(la ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? anla2 anla2 Buna ziua. Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare pentru cineva apropiat cu urmatoarele date: Barbat- nascut ... (vezi toată discuția)
Cand poate iesi tata la pensie? teomari teomari Tatal meu este nascut in 24.01.1954.S-a angajat in 1972 si are 25 de ani si 6 luni de grupa a II-a de munca.A lucrat pana in 27.09.2010, data la care a ... (vezi toată discuția)