avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Calculare salariu...e corect?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Calculare salariu...e corect?

Salariu tarifar 870 ASS 5.5% 69
Ore normale 180 870 Somaj 0.5% 6
Ore suplimentare175% 0 0 CAS 10.5% 131
Ore suplimentare 200% 0 0 Venit net 1045
Ore noapte 86 62 Deducere 220
Alte venituri 319 V.baza calcul 825
Venit Brut Total 1251 Impozit 132
Salariu net 913
Va rog uitati-va pe acest fluturas si lamuriti-ma daca e corect calculat salariu tinand cont ca fac ore suplimentare.Am 246 ore din care 86 de noapte Multumesc!
Cel mai recent răspuns: contabilitate online , Contabil 15:26, 25 Noiembrie 2009
Salariul tau a fost calculat in felul urmator :
salariu de incadrare 870 lei
spor de 15% pentru 86 ore de noapte 62 lei
in afara de orele normale de lucru s-a calculat la un numar de 66 de ore (246-180=66) suma de 319 lei .(orele suplimentare nu s-au platit cu spor)
Total brut 1251

Calculele privind retinerea Cas , impozit sunt corecte , ele se fac automatizat prin tehnica de calcul , si restul de plata este calculat corect.
Nu inteleg de ce sunt 180 ore normale (180/8=22.5 zile ) In luna octombrie au fost 22 zile lucratoare *8 ore =176 ore . Orele suplimentare , in cazul in care nu se poate acorda timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile , se platesc su sporurile prevazute de lege (75% primle 2 ore si 100% urmatoarele si cele din cadrul zilelor nelucratoare ) . Intrebati ce reprezinta alte venituri , nu este corect daca suma reprezinta plata fara spor a orelor suplimentare .
Ai dreptate , eu ti-am explicat fluturasul , nu am facut un calcul pe realitaea lunii octombrie ,pentru ca nici macar nu stiam pe ce luna este fluturasul (vezi lipsa data fluturas). Asa este , sunt 176 de ore lucratoare in octombrie 2009 , si ai dreptate si in privinta orelor suplimentare;dar sa sti ca la alte venituri ti s-a calculat cu tarif normal un numar de 66 de ore ; este o eroare , trebuie sa te duci sa-ti calculeze in primul rand suma pentru cele 4 ore , si vezi ce poti rezolva si cu sporul de ore suplimentare; Nu stiu pontajul cum se face la voi : in baza condicii de prezenta , cartele de pontaj , grafic de lucru sau alta metoda ; ca sa poti demonstra exact numarul de ore lucrate si zilele in care ai efectuat orele suplimentare .Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul ore suplimentare corect? gabimovi gabimovi Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca logica mea de a calcula salariul unui angajat este corect. o persoana ce lucreaza 12-24-12-48 a lucrat luna acesta ... (vezi toată discuția)
Spor noapte sau spor ture? mirela rotaru mirela rotaru Buna ziua, va rog sa ma lamuriti cume corect: la paznici care lucreaza tura 12/24 se acorda spor de tura 15% din salariul brut sau 255 spor de noaptre? pana ... (vezi toată discuția)
Program de lucru 12/24 - calcul ore covi covi Buna ziua , Lucrez intr-o unitate spitaliceasca , programul este de 12/24 adica 7-19,19-7 cu liber 24 s.m.d ( nu avem liber 48h dupa tura de noapte ci, 24 ... (vezi toată discuția)