Bună ziua! Am o neclaritate în privința cuantumului sporului de doctor. Din ce am citit eu, potrivit Legii 153/2017, sporul de doctor este în cuantum de 50% din nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, acesta fiind începând din ianuarie 2019 de 2080 lei, rezultand ca valoarea sporului de doctor este 1040 lei impozabili. Astazi însă am aflat că s-a primit decizie de la A.S.A.S. cu cuantumul sporului de doctor de 950 lei impozabili, cât era în anul 2018.
Buna ziua, as vrea sa stiu daca se ofera drepturile salariale (doctoratul) din momentul aparitiei Ordinului de Ministru, sau din momentul depunerii cererii la unitatea de invatamant.(si daca este undeva cadru legal) Multumesc!
buna ziua!
in cazul meu, la doua saptamani dupa ce am primit diploma am fost chemat la biroul de resurse umane din universitate si mi-au facut act aditional, spunandu-mi ca sporul se adauga la 1 a lunii urmatoare. (in cazul meu diploma mi-a venit in februarie, desi ordinul de ministru a fost in decembrie 2019), iar sporul ar fi valabil incepand cu 1 martie.