Am împrumutat niște bani unor persoane.Sumele nu erau foarte mari și am cerut o mica dobânda. Politia ma acuza de cămătărie, ce pedeapsă pot primi? Au găsit ceva foi prin care acei oameni ziceau ce trebuie să-mi înapoieze banii dar fără dobândă. Este prima data când fac asa ceva.
Veti fi cercetat si puteti primii de la amenda penala ,pedeapsa cu suspendare sau cu executare ,depinde de instanta
Legea 216/2011 privind interzicerea activitatii de camatarie. Legea camatariei
Camatarie,Camataria,Dobanda neagra,Camatari Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 827 din 22 noiembrie 2011
Art. 2
In intelesul prezentei legi, termenii de mai jos au urmatoarea semnificatie:
a) camata — dobanda pe care o ia camatarul pentru sumele date cu imprumut;
b) camatar — persoana fizica ce da imprumuturi banesti in schimbul unei camete.
Art. 3
(1) Darea de bani cu dobanda, ca indeletnicire, de catre o persoana neautorizata constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 5 ani.
(2) Sumele de bani obtinute prin savarsirea infractiunii prevazute la alin. (1) se confisca.
Acum depinde cum interpreteaza legiuitorul deoarec e legea sanctioneaza fapta ca si indeletnicire adica sa fie facuta in mod frecvent si repetat...
Camatarie
gancuta
buna ziua am o problema cu un fost executor am luat bani cu camata de la el bine inteles ca el nu recunoaste nodeschis proces in care el zice ca era ... (vezi toată discuția)