avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... posibilitatea salariatelor de a-si continua ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

posibilitatea salariatelor de a-si continua activitatea dupa indeplinirea cumulativă a condițiilor de pensionare

Buna ziua. OUG 96/2018 a modificat art. 56 al. (1) lit.c din Codul Muncii, cu privire la optiunea salariatelor de a-si continua activitatea si după indeplinirea cumulativă a condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare. Legea 93/2019 a aprobat cu unele modificari prevederile OUG 96/2018. Cum trebuie înțeles aliniatul 4 introdus in art. 56 din Codul Muncii? E vorba despre toti salariații sau numai despre femei? Rog opinii argumentate cu temei juridic. Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2019
Artemiza Bcuculeu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:45, 14 Mai 2019
Art.56 C.mun.
...
(4) Pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile înainte de data îndeplinirii cumulative a condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare și cu aprobarea angajatorului, salariatul poate fi menținut în aceeași funcție maximum 3 ani peste vârsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului individual de muncă.

Pe cale de interpretare, salariata/salariatul depune o cerere de continuarea activitatii cu 30 de zile anterioare datei in care indeplineste conditiile de pensionare pentru limita de varsta.
C.i.m. va avea o durata maxima de 3 ani , dar exista si posibilitatea incheierii unui c.i.m. pe o durata mai mica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reangajare pensionar comoserv comoserv Salariatul aduce decizia de pensionare pentru limita de varsta. Doresc sa-l reangajez,trebuie sa-i incetez contractul si sa-i fac altul? Care este baza ... (vezi toată discuția)
Cumul salariu cu pensie - angajat la societate privata aurorapetre aurorapetre Buna ziua, Conform Codului Muncii, articolul 53, aliniatul 4 (adaugat prin Legea 93/2019), « Pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile înainte de data ... (vezi toată discuția)
Incetare de drept a cim Chloej Chloej La varsta implinirii de 63 a unei angajate, angajatorul e obligat sa ii inceteze de drept cim-ul, daca aceasta nu aduce decizie de pensionare? multumesc (vezi toată discuția)