avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie proprietari - Modificare Acord asociere + ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie proprietari - Modificare Acord asociere + Statut + regulament

Buna ziua!
Conform noii Legi 196/2018 se impune schimbarea si depunerea la judecatorie a Statutului asociatiei de proprietari si a Acordului de asociere (legea prevede de cate ori intervin modificari). Statutul este clar ca se modifica si se depune continand ultimele reglementari din lege. Dar Acordul de asociere a fost intocmit si depus in momentul initial al constituirii asociatiei de proprietari. In acest moment trebuie un nou acord, in conditiile schimbarii legii asociatiilor de proprietari si al faptului ca exista noi proprietari care doresc sa adere la asociatie? nu este de ajuns act aditional la acordul de asociere? se reface tabelul cu toti membri asociatiei si semnaturile lor sau doar cu cei noi care doresc sa adere in prezent? Daca facem tabelul cu semnaturi mai este nevoie de sa anexam cereri de adeziune?
Exista reglementari legale care stipuleaza utilizarea formularelor tip/modele pentru statut, acord de asociere si regulament ale asociatiei de proprietar?
Aceste documente se depun si la primarie? care este ordinea?primarie apoi judecatorie sau invers?
Va multumesc anticipat pentru un raspuns prompt.
Documentele impuse de disp L nr 196/2018 se depun concomitent la judecatorie si la serviciul specializat din primarie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum devin membru al unei asociatii de proprietari deja constituite? ... GaZa56 GaZa56 Cum devin membru al unei asociatii de proprietari deja constituite? Care sunt toate documentele necesare si procedura legala? (vezi toată discuția)
Actualizare statut asociatie de proprietari cf legii 196/2018 ceraselacera ceraselacera Pentru actualizarea statutului si a acordului de asociere stiu ca trebuie depuse la judecatorie noul statut si un act aditional la acordul de asociere. A depus ... (vezi toată discuția)
Am format un comitet de initiativa in vederea constituirii unei ... andreipetrini andreipetrini Am format un Comitet de initiativa in vederea constituirii unei noi Asociatii de Proprietari pe o singura scara de bloc. Am intocmit toate documentele ... (vezi toată discuția)