avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am format un Comitet de initiativa in vederea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am format un Comitet de initiativa in vederea constituirii unei ...

Am format un Comitet de initiativa in vederea constituirii unei noi Asociatii de Proprietari pe o singura scara de bloc.
Am intocmit toate documentele necesare, am convocat Adunarea Generala care va avea loc peste 10 zile, toti proprietarii fiind de acord.
Se vor alege presedintele si echipa lui.
Inca nu am gasit administratorul si cenzorul.
Intrebari:
1. Trebuie neaparat ca in documentele care vor fi depuse la Tribunal sa fie nominalizati si cenzorul si administratorul?

2. Sau Adunarea generala va investi Presedintele ales impreuna cu membrii Comitetului ca dupa dobandirea personalitatii juridice a Asociatiei, sa faca negocieri cu persoane pregatite pentru astfel de activitati?

3. Salariile administratorului, cenzorului, ingrijitorului se stabilesc in functie de salariul minim pe economie sau acestea se negociaza intr-o suma fixa: ex.: pentru ingrijitor = 1200lei/luna; pentru administrator + cenzor = 30 lei / apartament?(cota indiviza e aceeasi pt. toate apartamentele.)
Ultima modificare: Duminică, 2 Iulie 2023
andreipetrini, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreipetrini , utilizator 18:08, 9 August 2023
1. nu trebuie neaparat ca in documentele care vor fi depuse la Tribunal sa fie nominalizati si cenzorul si administratorul.

2. rietarii vor alege dintre cei prezenți un comitet executiv format din președintele asociației de proprietari și un număr par de membri, precum și un cenzor sau o comisie de cenzori și vor hotărî numărul membrilor acestora și durata mandatelor lor. Alegerea acestora se face cu jumătate plus unu din numărul proprietarilor prezenți. Durata mandatelor nu poate fi mai mare de 4 ani și pot fi reînnoite.
Regăsiți toate detaliile constituirii asociației de proprietari și ce trebuie să depuneți la judecătorie în vederea acordării personalității juridice la art. 15-17 din legea 196/2018. Va trebui să aveți în vedere și prevederile art. 46 din aceeași lege.

În privința formei statutului aveți la dispoziție conținutul cadru al asociației de proprietari aprobat prin Ordinul 1058/2019 la sfârșitul căruia, Capitolul Note, vi se dau toate instrucțiunile cu privire la ceea ce trebuie să completați.

[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 2 Iulie 2023
robert1958, utilizator
Revin pe aceasta tema pentru a nu gresi la depunerea documentelor la judecatorie.
Am intocmit dosar care contine urmatoarele:
1. Cerere catre Tribunal,
2 Statut asoc.,
3 Acord asociere,
4 Proces verbal ad. gen. constituire,
4.1 Anexa PV adunare generala constituire,
5 Anexa Acord propr.
6.TABEL-CONVOCATOR-ADUNARE-GENERALA,
Extras CF ap 16
Toate in dublu exemplar.

Intrebare:
Trebuie sa mai adaug la dosar si formulare adeziuni-(acte adiționale la acordul de asociere) semnate de fiecare proprietar? din moment ce toti proprietarii au semnat in tabelul de la 3. Acord de asociere si in 5 .Anexa Acord propr. - unde sunt specificate toate datele cu privire la acte proprietate, suprf. utile, cota indiviza, identitate..etc.?
Ultima modificare: Miercuri, 9 August 2023
andreipetrini, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari a blocului nu are presedinte de ceva ... Theoleo2009 Theoleo2009 Asociatia de proprietari a blocului nu are presedinte de ceva vreme. Contul a fost inchis si nu se poate deschide altul decât daca administratorul este ... (vezi toată discuția)
Convocator ședința adunarea generală a proprietarilor Dragos248 Dragos248 Buna ziua, convocatorul ședinței de adunare generală a proprietarilor a fost transmis via mediu informare Watap, pe grupul blocului din asociația de ... (vezi toată discuția)
Adunare generala Giugiuk18 Giugiuk18 Buna ziua. Din noua lege 196/2018, nu reusesc sa imi dau seama daca se vorbeste de 2 tipuri de adunari generale. Una a proprietarilor, unde s-ar alege ... (vezi toată discuția)