avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PENSIONARE SI REANGAJARE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PENSIONARE SI REANGAJARE

Buna ziua, am urmatoarea speta, o salariata careia i-a venit decizia de pensionare , varsta 60 ani si dorim sa o reangajam. Cum procedez in acest caz:? Fac incetare CIM in baza deciziei si apoi reangajare cu alt contract? Se reia toata procedura de reangajare, cu declararea postului la AJOFM? Daca puteti sa ma lamuriti cu mai multe detalii.Multumesc
Cel mai recent răspuns: comancorinaadelina , utilizator 14:14, 15 Mai 2019
1. Incetare c.i.m. , dar nu in baza deciziei de pensionare.

2. Reangajare cu alt contract, reluandu-se toata procedura de angajare.
Multumesc frumos pentru raspuns. In ce baza pot face incetarea, Acordul partilor este ok?
Pentru mine, de stiut, daca ramane in continuare cu acest contract si este si pensionara, ce se intampla?
Acordul partilor este bine.

Poate fi considerata "munca la negru" ... incetarea de drept a c.i.m. opereaza in virtutea legii , indiferent de vointa partilor.
Mai am o speta, o alta d-na, angajata cu 2 ore, nu este la noi la functia de baza; intre timp s-a pensionat, mi-a adus decizia de pensionare (dar mai tarziu) ; eu nu am incetat cim si apoi reangajare, am modificat doar in salarii (pentru a calcula retinerile la salariu aferent celor 2 ore) ; Daca am gresit ce pot face pentru a corecta? Multumesc frumos
Ori o lasati asa .. ori refaceti toate actele de la data cand a indeplinit conditiile de pensionare.

Alte discuții în legătură

Pensionar care lucreaza comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, am o d-na salariata careia i-a sosit decizia de pensionare, dar pe care vrem sa o mai pastram ca angajata. Eu ce fac, incetare CIM si apoi ... (vezi toată discuția)
Conventie ajofm-decizie pensionare limia de varsta-concediu medical Herra_ Herra_ Buna dimineata! Am o speta mai delicata. 1. Am primit in 03.06.2015 decizia de pensionare a unui salariat (pensie pentru limita de varsta) salariat pentru ... (vezi toată discuția)
Salariat pensionat MIRELAIONICA MIRELAIONICA Am o decizie de pensionare din data 19.10.2011 privind acordarea pensiei pentru limită de vârstă. Administratorul societăţii a încetat cim+il vechi cu ... (vezi toată discuția)