avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmaș
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmaș

Bună ziua. Mama mea primește pensie de urmaș pentru 5 minori de la tata. Pentru 2 dintre ei trebuia sa depună adeverințe la casa de pensii pentru a confirma ca ei frecventează cursurile liceale.Pana acum aceste adeverințe trebuiau depuse la începutul anului școlar. Anul acesta pe 19 aprilie unul dintre ei a împlinit 16 ani, iar ea a fost notificata prin poștă în perioada sărbătorilor pascale ( implicit au urmat niște zile libere/de vacanta pentru ca a fost și 1 mai) ca trebuie sa depuna adeverință pentru a confirma ca el mai frecventează școala. A depus pe data de 8 mai, imediat după ce s-a terminat vacanta școlară, și a fost asigurata de cei de la Casa de Pensii ca totul este în regulă. Totuși pensia nu i-a fost virata luna aceasta. Nici măcar a celorlalți minori, și sa o sisteze pe cea a băiatului care a făcut 16 ani. Poate contesta lucrul acesta? Dacă da, cum, unde? Mulțumesc anticipat pentru răspuns. O zi frumoasă.

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas conditii leusan leusan Am o intrebare : Pensia de urmas pentru un copil care are abandon scolar din clasa a III-a mai poate fi incasata? In cazul in care mama acestui copil nu se ... (vezi toată discuția)
Buna dimineața!băiatul meu în vârstă de 16 ani primește ... Justme5150 Justme5150 Buna dimineața!Băiatul meu în vârstă de 16 ani primește pensie de urmas și am trimis adeverință precum ca urmează cursurile în continuare ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas student dar fara frecventare cursuri marceladrian marceladrian Buna ziua Adresez aceasta intrebare intrucat nu am gasit un raspuns concret. Baiatul meu este student la facultate in anul 2 dar nu frecventaza cursurile si ... (vezi toată discuția)