avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pensie de urmas conditii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pensie de urmas conditii

Am o intrebare :
Pensia de urmas pentru un copil care are abandon scolar din clasa a III-a mai poate fi incasata?
In cazul in care mama acestui copil nu se intereseaza de el , acopilul are probleme grave cu legea ,(furt)are 15 ani si jumatate,dar totusi primeste pensia de urmas ce este de facut?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:09, 12 Decembrie 2011
Eu consider ca ar trebui sesizata Autoritatea Tutelara pentru a se declansa o ancheta.
Pentru acordarea pensiei de urmas parintele trebuie sa prezinte la Casa de pensii adeverinta din care sa rezulte ca minorul frecventeaza cursurile unei institutii de invatamant.
Pana la 16 ani o primeste oricum, dupa aceasta varsta trebuie sa faca dovada ca isi continua studiile intr-o "forma de invatamant organizata potrivit legii"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmaș GCristian GCristian Bună ziua. Mama mea primește pensie de urmaș pentru 5 minori de la tata. Pentru 2 dintre ei trebuia sa depună adeverințe la casa de pensii pentru a ... (vezi toată discuția)
Minor angajat pe perioada vacantei marian1268 marian1268 fiica mea, in varsta de 17 1/2 ani, orfana de tata, primeste pensie de urmas, este eleva in clasa a 11-a, s-a angajat pe perioada nedeterminata, asa scrie in ... (vezi toată discuția)
Obligativitate plata pensie intretinere copil major whitesand whitesand Buna seara,as dori sa aflu daca in cazul in care copilul meu care este major (a implinit 18 ani acum 3 luni)nu a frecventat scoala,el terminand de abia acum la ... (vezi toată discuția)