avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna dimineața!Băiatul meu în vârstă de 16 ani ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna dimineața!Băiatul meu în vârstă de 16 ani primește ...

Buna dimineața!Băiatul meu în vârstă de 16 ani primește pensie de urmas și am trimis adeverință precum ca urmează cursurile în continuare .Întrebarea mea este:trebuie dusa adeverință în fiecare an când începe un nou an școlar?Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Justme5150 , utilizator 04:18, 10 Decembrie 2023
Normal că în fiecare început de an școlar trebuie să duceți adeverintă, să știe și să aibă document la dosar că nu a abandonat școala. Unii abandonează școala pe parcurs, și nu mai au dreptul la pensie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Noiembrie 2023
Dapix, utilizator
Mulțumesc!Eu am dus în luna mai 2023 cand a împlinit 16 ani și am zis ca este valabila anul acesta

Dapix a scris:

Normal că în fiecare început de an școlar trebuie să duceți adeverintă, să știe și să aibă document la dosar că nu a abandonat școala. Unii abandonează școala pe parcurs, și nu mai au dreptul la pensie.

Suntem în luna noiembrie 2023 a noului an școlar. Dacă ați primit pensia și pe luna noiembrie 2023, însemnă că totul e ok.
Dapix, utilizator
Am primit pe octombrie iar noiembrie trebuia pe data de 10 și nu am primit nimic încă,poate totuși luni 13noiembrie ,dacă nu clar s a suspendat pe luna asta

Dapix a scris:

Suntem în luna noiembrie 2023 a noului an școlar. Dacă ați primit pensia și pe luna noiembrie 2023, însemnă că totul e ok.

Justme5150, utilizator
În atenția elevilor și studenților beneficiari ai unei pensii de urmaș
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Mi-a fost sistata pensia de urmas pe luna noiembrie AdrianaMares30 AdrianaMares30 Buna seara .In prezent sunt studenta in anul I la facultate .Pentru primirea pensiei de urmas am depus adeverinta conform careia urmez o institutie de ... (vezi toată discuția)
Conditionarea platii pensiei de urmas magdalena03 magdalena03 Copiii mei locuiesc in Germania,dar primesc pensie de urmas in Romania.Ca in fiecare an,am trimis adeverinta de la scoala.Anul acesta insa adeverinta mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Dovada continuarii studiilor pentru pensia de urmas q23r q23r Buna ziua, La ce perioada trebuie refacuta dovada continuarii studiilor in cazul pensiei de urmas pentru un copil cu varsta cuprinsa intre 16 si 26 de ... (vezi toată discuția)