Buna seara .In prezent sunt studenta in anul I la facultate .Pentru primirea pensiei de urmas am depus adeverinta conform careia urmez o institutie de invatamant organizata in data de 09.10.2012. Pensia de urmas am primit-o la timp in luna octombrie in data de 23. Pensia pe luna noiembrie mi-a fost sistata.Ce trebuie sa fac sa primesc pensia ?astept un raspuns .Va multumesc
Care este motivul sistarii?
Mergeti la casa judeteana de pensii sau trimiteti un e-mail pentru a afla motivul.
Poate ca nu v-ati incadrat in termenul de depunere a adeverintei si veti primi pensia odata cu cea de pe luna decembrie.
1. Cat timp sunteti studenta trebuie ca in fiecare an, pana la 1 octombrie, sa depuneti la Casa de pensii adeverinta ca urmati cursurile facultatii, pentru a beneficia de pensia de urmas pentru urmatoarele 12 luni.
2. De unde stiti ca pensia a fost suspendata (sistata, cum spuneti dvs.)?
3. Trebuie sa luati legatura cu Casa de Pensii sa vedeti despre ce este vorba.
In cazul in care ar fi fost sistata ,trebuia sa primesc o notificare acasa ,prin posta,nu?
Nu am primit niciun document prin care sa imi fie explicata intarzierea pensiei de urmas .
M-am adresat Casei de Pensii la sfarsitul lunii noiembrie ,si mi s-a comunicat faptul ca voi primi pensia in jurul datei de 10 decembrie ,retroactiv impreuna cu cea pe noiembrie .
Pensia nu am primit-o pana acum .Data la care primeam banii in fiecare luna era de 23.
Sa mai astept sau sa ma adresez iar Casei de pensii ?
Nu am primit niciun document in posta ,acasa ,pana acum sa se justifice intarzierea .De la Casa de Pensii mi s-a spus doar ca au trimis in octombrie adeverintele in 2 etape si din motivul asta la unii intarzie.