avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

Buna ziua,

Am un baiat care beneficiaza de pensia de urmas fiind student.Luna trecuta a fost sistata pensia (adica efectiv nu am primit-o!Nu trebuia sa primesc o instiintare acasa despre acest lucru?Am intrebat azi la posta si mi-a spus ca i s-a cerut dirigintei de la posta sistarea telefonic!Dar mie nu imi trebuia comunicata?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 05:48, 24 Mai 2010
Trebuie sa va interesati care sunt motivele ptr.care s-a sistat pensia.
Cred că trebuie să trimiteți la dosar adeverintă din care să reiasă că băiatul este student la zi și nu realizează venituri impozabile.
pacurariu maria a scris:
Am un baiat care beneficiaza de pensia de urmas fiind student.Luna trecuta a fost sistata pensia (adica efectiv nu am primit-o!Nu trebuia sa primesc o instiintare acasa despre acest lucru?

Daca baiatul dvs. este student, trebuia sa primeasca pensia pe numele lui.
Am intrebat azi la posta si mi-a spus ca i s-a cerut dirigintei de la posta sistarea telefonic!

Cum sa cera cineva postei sa sisteze plata drepurilor de pensie? Nu posta plateste pensiile, acestea se platesc din BASS, prin casele teritoriale de pensii.
Dar mie nu imi trebuia comunicata?

Nu mi-e clar cine este titularul de drepturi dar, indiferent cine este, va primi de la casa de pensii o decizie de debit.

Mai exista si posibilitatea unei erori la "Plati beneficii", prin urmare trebuie sa va interesati care este motivul sistarii platii pensiei.
Eu va doresc sa fie vorba despre o simpla eroare. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi-a fost sistata pensia de urmas pe luna noiembrie AdrianaMares30 AdrianaMares30 Buna seara .In prezent sunt studenta in anul I la facultate .Pentru primirea pensiei de urmas am depus adeverinta conform careia urmez o institutie de ... (vezi toată discuția)
Sânt student și beneficiez de pensie de urmaș vă rog să ... Pataadriana Pataadriana Sânt student și beneficiez de pensie de urmaș vă rog să îmi spuneți care e data limită pt trimiterea actelor,dacă le pot trimite prin poștă cu ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie de urmas cu alte venituri rdinamix rdinamix Buna! am mai intrebat diverse persoane insa raspunsurile difera de la om la om! Eu sunt student orfan de ambii parinti si primesc o pensie in urma acestora si ... (vezi toată discuția)