avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pentru pensie de întreținere salariată ...
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pentru pensie de întreținere salariată gravidă

Buna ziua,
O salariata are poprire pe salariu pt plata pensiei alimentare pt un copil ramas la sot in urma divortului.
Dar acum este gravida cu alt copil.
Intrebarea este: pe durata concediului medical de sarcina si lauzie, dar si pe durata concediului de crestere copil de pana la 1 an se mai plateste pensia alimentara catre celalalt copil?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:46, 20 Mai 2019
Copilul mănâncă zilnic..., nu face pauză. Obligația de întreținere nu încetează. Iar în ce privește executarea silită, pentru pensii de întreținere se poate popri și din plata concediului medical potrivit ART. 729 ALIN. (4).

De asemenea se poate trece la executarea silită a altor bunuri mobile și imobile pentru recuperarea pensiei de întreținere.
Multumesc pentru raspuns.
Eu ca si angajator ii platesc poprirea si pe perioada concediului medical. Ok.
Dar cand va intra in concediul de ingrijire copil, eu practic ii suspend contracul de munca si nu va mai incasa nici un venit de la mine, ci de la Primarie. Atunci trebuie sa mai fac eu ceva?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este bine să înștiințați în scris Executorul Judecătoresc. Asta ca să nu aveți alte discuții cu executorul după încetarea contractului de muncă.

Art. 729, alin. (4) Cod procedură civilă:
(4) Ajutoarele pentru incapacitate temporară de muncă, compensația acordată salariaților în caz de desfacere a contractului individual de muncă pe baza oricăror dispoziții legale, precum și sumele cuvenite șomerilor, potrivit legii, nu pot fi urmărite decât pentru sume datorate cu titlu de obligație de întreținere și despăgubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vătămări corporale, dacă legea nu dispune altfel.
Ultima modificare: Luni, 20 Mai 2019
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cu contestatie adrianagvr adrianagvr Buna ziua. in urma neachitarii unui credit am poprire pe salariu. Am facut contestatie la executare de pe data de 7.02. Au trecut 45 de zile si nu am primit ... (vezi toată discuția)
Poprire concediu medical CALINAC CALINAC Buna ziua,as dori sa stiu daca sunt in concediul medical si am primit poprire la societate,firma poate sa imi popreasca 1/3 din venitul din concediul medical? (vezi toată discuția)
Poprire concediu maternitate butialina butialina Buna ziua. Sunt angajata la o scoala si am o poprire pe salariu de la ANAF (datorii neplatite ale unei firme ce a fost pe numele meu dar a avut alt ... (vezi toată discuția)