avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract arendare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract arendare

Buna seara! Va rog sa mi spuneti ce se intampla cu contractul de arendare in cazul in care moare arendatorul. De ex: bunicul(proprietar) meu a arendat terenurile agricole anii trecuti, el a decedat in februarie si noi nu mai vrem sa continuam contractul de arenda. Cum putem sa incheiem acest contract? Nu sunt trecute clauze speciale in contract in acest sens! Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: andreeavieasu , utilizator 20:59, 14 Mai 2019
Buna seara,
Va trebui sa notificati cu acordarea unui termen asa cum este el prevazut in contract pentru eliberarea terenului.
Dupa scurgerea termenului, daca nu au eliberat, va adresati instantei.
ATENTIE, notificarea trebuie transmisa IN SCRIS si sa aiba dovada de primire.
Buna seara. Multumesc pt raspuns si timpul acordat! Am gasit contractul de arendare, unde e specificat ca daca mostenitorii nu isi exprima in scris intentia de a continua arendarea, in termen de 30 de zile de la decesului uneia dintre partile contractante, contractul se incheie. Avand in vedere ca bunicul meu a decedat in 16 februarie si noi in 30 de zile nu ne am exprimat dorinta de a continua, consider ca e incheiat contractul, nu? Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract arenda. deces arendator alinc2000 alinc2000 Buna ziua. In anul 2007 bunicul meu a incheiat cu o societate un contract de arenda pentru o perioada de 10 ani. In primavara acestui an au decedat ambii ... (vezi toată discuția)
Denuntare/reziliere contract arenda pt. firma aflata in insolventa s_nicolae s_nicolae Buna ziua, Tatal meu, care a decedat anul trecut, a dat in arenda un teren agricol, unei societati care in ianuarie anul acesta si-a declarat insolventa. ... (vezi toată discuția)
Posibilitati reziliere contract de arenda" parintily parintily Buna ziua, Mama soacrei mele a incheiat un contract de arenda in 2009 pe o durata de 20 ani cu o societate agricola locala. Anul trecut aceasta a decedat si ... (vezi toată discuția)