La 3 zile de la data publicării Legii 330/2009 se abroga Art. 19 şi 21 din Ordonanţa Guvernului nr. 6/2007 privind unele măsuri de reglementare a drepturilor salariale şi a altor drepturi ale funcţionarilor publici, acei 10%.
In institutia noastra aceste drepturi nu s-au acordat din luna iunie. In urma cu 2-3 ni s-a spus din nou ca acesti bani nu se dau ca poate va intra in vigoarea aceasta lege si vom avea economii si nu ne vor mai trimite in CFS.
Acum suntem in CFS iar acesti bani nu ii vom primi deoarece aceste drepturi au fost abrodate prin legea330.
Inteleg acest lucru, dar consider ca se aplica doar de la intarea in vigoare a legii, respectiv luna niembrie. Aceste prevederi nu se aplica retroactiv deci pe perioada iulie - octombrie ar trebui sa beneficiem de aceste drepturi, mai ales ca acesti bani sunt prevati in buget.
Imi puteti spune daca am dreptate?Are ceva de castibat contabilul daca face economii pentru o institutie publica?
Sunt de acord cu punctul dumneavoastra de vedere. Legea nu are efect retroactiv astfel incat pentru perioada anterioara intrarii in vigoare a Legii 330/2009 trebuie sa beneficiem.Sper ca si cei care au obligatia de acordare sa interpreteze prevederile legale in acest sens. Succes!
Legea nr. 330/2009 nu se aplica retroactiv. Potrivit art. 15, alin. (2) din Constitutie, "legea dispune numai pentru viitor, cu exceptia legii penale sau contraventionale mai favorabile".
In acest caz directorul unei institutii publice poate da o dispozitie cu efect retroactiv pentru plata acestor drepturi?
Ne confruntam cu refuzul platii acestor drepturi.
Va multumesc.
Directorul institutiei publice in care lucrati poate emite o asemenea dispozitie dar nu intemeiata pe prevederile Legii nr. 330/2009.
Consilier juridic,
Gabriela Pintea
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Clarificare
mircea_ghe84
Va salut!
Dupa cum stiu toti, a aparut Legii 339/2009 - privind reorganizarea unor institutii si autoritati publice. La ART. 10 se spune:
(1) In ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas
viop
In urma decesului sotului meu, fiul meu beneficiaza de o pensie de urmas in valoare de 200 lei. Ultima pensie primita in luna februarie 2010 a fost 200 lei ... (vezi toată discuția)