avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cămătarul nu vrea să primească cei 3.000 de euro ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cămătarul nu vrea să primească cei 3.000 de euro ci îmi pretinde, în continuare, dobânda (1.000 de euro/lună). M-am gândit să nu-i mai dau nimic și dacă mă amenință să merg la poliție, ce mă sfătuiți?

buna seara,
In urma cu 1 an si ceva am imprumutat de la un camatar 3000 de euro,i-am platit in fiecare luna cate 1000 de euro pe luna dobanda/camata,pana in ziua de astazi, intrand in niste probleme financiare am mers la el recent si i-am spus sa-mi opreasca dobanca ca ii voi da cei 3000 de euro cum pot in 2-3 luni,el a spus ca nu il intereseaza de cei 3000 de euro ca el vrea cei 1000 de euro pe luna,(am mai fost la el acum cateva luni cu cei 3000 de euro si nu a vrut sa-i ia ca nu mai aveam si cei 1000 de euro dobanda)nu am nici act cu el semnat si nu are nicio dovata ca mi-a dat banii, unde ma pot adresa politiei? sa ma duc la diicot? la sectia de politie de aici din Bucuresti unde locuiesc toti sunt corupti si il cunosc pe acel camatar.
Avand in vedere ca si-a recuperat cei 3000 de euro de 4-5 ori de la mine prin plata dobanzii ma gandeam sa-i zic ca nu ii mai dau niciun ban ca nu am de unde si in caz ca incepe cu amenintari sa ma duc la politie.
ce ma sfatuiti?

multumesc,

Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Decât sa i fi dat acelui cămătar dobânzi astronomice lunare mai bine va sfătuiati cu un avocat specializat pe penal de banii aceia, care, legal, sunt bani negrii.
Cămătăria este interzisă prin lege, e caz penal.
Nu i mai dați nimic, atat timp cât nu aveți nici un act încheiat cu el, legea e de partea dv.
Dacă începe cu amenințări adunați probe și depuneți la poliție.
Îl puteți da in judecată pentru daune morale, materiale, dobânzile care le ați plătit sunt fără baza legală.
Cămătarul legal nu are ce sa va facă, căci dacă se duce la poliție îl arestează, cămătăria este infracțiune din câte știu, art 351 din Codul penal.

Sfatul meu e sa apelați la un avocat specializat pe legea penala pentru consiliere.
Numai bine.

Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2019
costel5, utilizator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conflictele de acest gen in camatarie atrage si alte consecinte/infractiuni. Legea il pedepseste doar pe camatar, dar ar fi trebuit sa pedepseasca in aceeasi masura si pe cel care se imprumuta cu camata , ca sa se reduca acest flagel.
Camataria este interzisa prin lege." [ link extern ] / "
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
N-am treaba cu camataria, si camatarii.
Teoric poate sa mearga la politie sa depuna plangere penala. Dar, sa ia in considerare faptul ca si-a facut de lucru cu persoane periculoase.
Ma refer la faptul ca, acel camatar, poate trimite unul sau mai multi baieti care "sa-i aranjeze" casa, masina eventual pe el.
Poate are noroc si acel camatar nu este periculos ca si alti camatari care vor sa transmita mesaje oamenilor care nu platesc.. Din pacate, cand ai de a face cu astfel de lucruri, nu exista doar alb sau negru, bine sau rau ci sunt si nuante de grii.
Eu spun sa discute cu un avocat si sa puna pe tapet si faptul ca respectivul camatar poate fi si violent. Sa discute fiecare aspect al problemei si sa nu lase "nicio piatra neintoarsa" ca sa zic asa.
Succes si numai bine.
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2019
leandrud, utilizator
Buna ziua. Nu inteleg cum ati putut sa ii dați lunar 1.000 euro dobânda, si chiar mult timp, dar nu ati putut restitui suma de 3000 euro.
Cel mai bine ar fi , așa cum au spus si ceilalti, sa va sfătuiți cu un avocat specializat. Sunteti sigur ca nu ati semnat nici un act când ați împrumutat banii?

Alte discuții în legătură

Camatari daiana_raluca daiana_raluca va rog sa ma ajutati intr-o problema! Sotul meu a imprumutat de la un camatar 3000 de euro acum 3 ani.In tot acest timp i-a platit acestuia 150 de euro pe luna ... (vezi toată discuția)
Imprumut de bani 16011989 16011989 Am imprumutat o suma de 3000 lei de la o persoana cu care m-am inteles sa-i dau o anumita dobanda pe luna. I-am restituit banii 3000, fara alti bani, iar ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani imprumutati cu chitanta de mana gaby507 gaby507 In 2008 i-am dat 4000 ron imprumut unui coleg, ca are nevoie urgent, ca face un imprumut la o banca si ca imi va da inapoi 8000 ron in termen de 2 luni. ... (vezi toată discuția)